Menu
Start fikk flere på skadelisten søndag. Her er Henrik Skogvold som spilte hele kampen. I bakgrunnen er Henrik Robstad. Han ble skadd under oppvarmingen. Foto: Heiko Junge / NTB.

Skademarerittet fortsetter for Start – uavgjort mot tabelljumboen etter dommertabbe

Nye skader og et omdiskutert straffespark ble sentralt da Start spilte 2-2 mot Åsane søndag. Kristiansund overtok tabelltoppen i 1. divisjon med 1-1 mot Jerv.

Av NTB | 21.05.2023 18:59:13

Sport: Start har slitt enormt med skader i sesonginnledningen. Søndag ble det verre for sørlendingene. På oppvarmingen måtte Henrik Robstad kaste inn håndkleet, før Vitor Wormgoor og Vajebah Sakor begge måtte ut med skade i løpet av 1. omgang.

– Forferdelig rotete. Det blir preget av de tre skadene vi får før det er spilt 20 minutter. To av stopperne våre blir skadd, og det blir en veldig rotete inngang. Et surt 2-2-resultat, sa Start-trener Sindre Tjelmeland til Fædrelandsvennen.

I kampen sendte Luc Mares gjestene i 2-1-ledelse etter et omdiskutert straffespark. Dommer Jørgen Haugen dømte først frispark da Alagie Sanyang ble felt like utenfor 16-meteren, men det ble senere omgjort til straffe.

– Det er naivt og skuffende at de ikke får denne riktig når dommeren er tydelig bedre plassert, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah om episoden.

Likevel endte det 2-2 etter en måldobbel av Mame Mor Ndiaye. Sanyang scoret også for Start i kampen. Start har tre poeng opp til serieleder Kristiansund.

Fredrikstad utlignet til 1-1 på overtid mot Hødd og er stadig ubeseiret, mens Kongsvinger vendte til 2-1 over Raufoss. Mjøndalen slo Skeid 2-0 borte.

På Ekeberg sørget Kristoffer Harrison for 3-2 tre minutter på overtid mot Moss. Like etter gjorde Johannes Nuñez 4-2.

– Det er helt katastrofedømming, og det er så matchavgjørende. Dommeren har bedre utsikt enn linjedommeren, men endrer dømmingen, sa Åsane-trener Morten Røssland til Bergensavisen.

KBK overtok tabelltoppen til tross for at Jerv reddet 1-1 søndag. Kristiansund har bedre målforskjell enn Sogndal etter at sistnevnte tapte 0-2 for Ranheim og ble dyttet ned til annenplass. Ranheim er nummer tre.

(©NTB)