Menu
Aleksander Aamodt Kilde var nær å gå i sikkerhetsnettet under utforen i Kitzbühel fredag. Foto: Lise Åserud / NTB

Skadd Kilde nær stygt fall i Kitzbühel – pallen glapp for Sejersted

Aleksander Aamodt Kilde var nær å falle stygt under den beryktede Kitzbühel-utforen. Adrian Smiseth Sejersted imponerte stort, men misset pallen.

Av NTB | 20.01.2023 12:56:18

Sport: Kilde kjempet om en topplassering til siste mellomtid, men fikk et skikkelig utslag i skråhenget mot slutten av løypa og var nær å ryke ut i sikkerhetsnettet.

– Det var ikke noe digg. Det er litt sånn når man og prøver å vinne, ta må man ta litt risiko. I dag var det nesten litt for mye, men det holdt akkurat, sa Kilde til NTB.

– Jeg kjente på det da jeg kom i mål. Det er sånn som skjer, men det er Kitzbühel og små marginer. Jeg er glad for at jeg holdt meg på beina, fortsatte han.

Kilde endte til slutt på 16.-plass, 97 hundredeler bak ledende Vincent Kriechmayr fra Østerrike.

– Aleks med hånden i bandasje er med og kjemper om seieren nesten til slutten. Men se på reprisen der, det er nesten så han tryner der. Men det som skjedde i går, og det der, så tror jeg vi skal være ganske fornøyde, sa Aksel Lund Svindal til NRK.

– Det er så fortjent. Og fy fader så solid han kjørte. Det er veldig, veldig imponerende, sa Kilde til NRK om lagkompisen.

Dessverre for Sejersted kom amerikanske Jared Goldberg fra startnummer 28 og suste i mål fire hundredeler foran han. Dermed datt 28-åringen ned til den sure 4.-plassen.

– Jeg hadde sinnssykt lyst på den pallplassen. Aaah, den svei ganske hardt. Det er bittert. Jeg sitter og tenker på at jeg burde holdt hocken over siste hoppet, for det var egentlig fint mulig, sa Sejersted til NTB.

I etterkant kom også italienske Florian Schieder fra startnummer 43 og suste inn til 2.-plass. Sejersted endte på 5.-plass.

– Jeg tror ikke hånden påvirket kjøringen noe. Jeg tror den er vond og jævlig, men når du kjører i Kitzbühel er du så full av adrenalin at det ikke blir registrert, sa sportssjef Claus Ryste til NTB.

– Det var null stress. Jeg merket ikke noe til den, konstaterte Kilde.

Kilde har hatt en eventyrlig sesong så langt. Han har i vinter vunnet fire av seks utforrenn og to av fire i super-G. Sist helg var han best i begge disipliner i sveitsiske Wengen.

Henrik Røa har også vært i aksjon ned Die Streif-løypa. Heming-løperen falt i mål til 50.-plass. Røa ble fraktet til sykehuset med brudd i leggen.

På startnummer 22 kom Sejersted og både sjokkerte og imponerte en hel alpinverden. Bærumsløperen klinket til og kjørte inn til en foreløpig 3.-plass.

Torsdag skadet Kilde hånden på utfortreningen. Etter en røntgensjekk kunne fartskanonen konstatere at han hadde et lite brudd i bunnen av langfingeren på sin høyre hånd.

(©NTB)

Flere nyheter: