Menu
Forsvaret og politiet får bistand fra selskept Helitrans til å evakuere folk i flomrammede områder. Bildet er fra et tidligere redningsoppdrag i sommer. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Sju ekstra helikoptre settes inn for evakuering

Ytterligere sju helikoptre blir satt inn som ekstra ressurs som følge av ekstremværet «Hans», opplyser regjeringen.

Av NTB | 09.08.2023 14:54:34

Ulykker og naturkatastrofer: – Det vi opplever nå, er en ekstremsituasjon, og det er behov for flere helikopterressurser. Det er mange evakuerte, mange rammede og enorme materielle skader, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ba tirsdag selskapet Helitrans om ekstra helikopterberedskap. De sju helikoptrene selskapet skal bistå med, er lokalisert på Torp, Kjeller, Værnes, Stavanger, Sauda og Voss.

Fra før bruker Forsvaret og politiet sine egne helikoptre for å evakuere folk.

– Vi har vi to Bell-helikoptre som bidrar med evakuering av folk. 330-skvadronen bidrar med redningshelikopter, sier Jonny Karlsen, talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

Ekstra ressurser blir også satt inn fra Sverige. Redningstjenesten på Rygge er omdisponert til flomrammede områder, så den svenske redningstjenesten har tatt over ansvar for redning i områdene ved Kristiansand, Ytre Oslofjord og Østfold.

Flere nyheter: