Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber nok en gang om fortgang i våpenleveransene fra Vesten. Lørdag ble minst sju mennesker drept, hvorav to barn, i et russisk angrep i Zaporizjzja-regionen. Arkivfoto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Sju drept i russisk angrep i Zaporizjzja

Minst sju mennesker ble drept og elleve andre såret i et russisk angrep i Vilnjansk nær byen Zaporizjzja lørdag.

Av NTB | 29.06.2024 19:43:18

Politikk: To av de drepte er barn, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på X.

– For øyeblikket vet vi om elleve sårede, tre av dem er barn. Men tallet på døde og sårede kan fortsatt stige, skriver presidenten videre.

Han ber om fortgang i våpenleveransene fra Vesten.

– Enhver forsinket beslutning i denne krigen betyr tap av menneskeliv, sier Zelenskyj.

Småbyen Vilnjansk ligger 29 kilometer nordøst for Zaporizjzja, hovedstad i regionen med sammen navn. Mens russiske styrker har okkupert store deler av Zaporizjzja-regionen, er regionshovedstaden fortsatt under ukrainsk kontroll.

– Russisk styrker har angrepet Vilnjansk i Zaporizjzja-regionen, skriver guvernør Ivan Fedorov i sosiale medier lørdag kveld. Guvernøren opplyser at kritisk infrastruktur, en butikk og en boligblokk ble truffet i angrepet.

Lørdagens angrep kommer dagen etter et angrep på byen Dnipro der en person ble drept.

Russland har siden starten av invasjonskrigen i 2022 gjennomført mange angrep på Zaporizjzja og nærliggende områder, men de siste ukene har russiske styrker konsentrert angrepene på mål hovedsakelig øst og ikke sør i Ukraina.

Flere nyheter: