Menu
Sjeldne relikvier er innfelt i korset som skal brukes under kroningsprosesjonen gjennom Londons gater 6. mai. Bildet viser kong Charles III under en inspeksjon ved militærakademiet Sandhurst 14. april. Foto: Pool Photo via AP / NTB

Sjeldne relikvier i kors skal brukes til kroningen i Storbritannia

Et kors med innfelte relikvier gitt av pave Frans til kong Charles skal brukes under kroningsprosesjonen i Londons gater i mai.

Av NTB | 19.04.2023 10:44:11

Kuriosa og kjendiser: De to relikviene er to små fliser fra Det sanne kors, det korset Jesus etter kristen tro døde på, og som i kristen tradisjon har en spesiell status. Relikviene er forært kong Charles av pave Frans i forbindelse med kroningen 6. mai.

De to fragmentene er innfelt i det nye Wales-korset som før prosesjonen vil bli velsignet av erkebiskopen i Wales, Andrew John, under en gudstjeneste i den hellige treenighetskirken i Nord-Wales. Denne seremonien ble holdt onsdag.

Fragmentene er formet som små kors, den ene én centimeter i lengde, den andre fem millimeter. De to skal monteres på det store Wales-korset av sølv.

De er dekket av en smykkestein i krystall og vil kun være synlige ved en nærmere inspeksjon, hvilket folkemengdene er avskåret fra. Etter bruk i prosesjonen skal korset deles mellom den anglikanske og katolske kirken i Wales.

Det nye korset ble bestilt av kong Charles mens han ennå var prins av Wales. Anledningen er hundreårsmarkeringen av kirken i Wales. Korset er framstilt av gjenvunnet sølv fra Den kongelige mynt i Llantriant i det sørlige Wales.

(©NTB)

Flere nyheter: