Mykola Matvijenko stuper fram og nikker inn Sjakhtar Donetsks vinnermål i mesterligakampen mot Royal Antwerp i Hamburg. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Sjakhtar tok ny CL-skalp i Hamburg – kjemper om avansement

Sjakhtar Donetsk tok en ny skalp på sin «hjemmebane» i Hamburg da Royal Antwerp ble slått 1-0. Den ukrainske klubben kan gå videre i mesterligaen.

Av NTB | 28.11.2023 20:40:36

Sport: Midtstopper Mykola Matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn det presise frisparket fra Oleksander Zubkov. Målet ble kampens eneste.

Den ukrainske klubben slo Barcelona 1-0 på samme bane i forrige runde og har nå holdt nullen i over 200 mesterligaminutter. Laget er allerede garantert europacupspill etter nyttår, ettersom Royal Antwerp med sitt femte strake tap er dømt til sisteplass.

Etter kampslutt kokte det over for noen av spillerne. Det oppstå håndgemeng, og gjestenes Arbnor Muja ble utvist med sitt annet gule kort.

Sjakhtar var best og hadde de fleste sjansene i tirsdagens kamp. I slutten av første omgang hadde laget en enorm dobbeltsjanse til å gjøre 2-0. Først skjøt Newerton fra kloss hold. Keeper sto i veien, men på returen nikket Georgij Sudakov over nesten åpent mål.

I den andre omgangen hadde Irakli Azarov og kaptein Taras Stepanenko med få minutters mellomrom hvert sitt kjempeskudd i tverrliggeren. Begge ville nok gått inn om ikke keeper Jean Butez hadde vært borti ballen.

Sjakhtar gjester Porto i siste runde. Da avgjøres det om det blir spill i mesterligaen eller europaligaen på nyåret.

For Sjakhtar-stopper Valerij Bondar fikk kampen en vond slutt. Han vridde seg i smerter etter at en av linjemennene uforvarende tråkket på ham i håndgemenget etter sluttsignalet.

Sjakhtar er oppe i ni poeng, like mange som Barcelona og Porto før de to sistnevnte møtes senere tirsdag kveld.

Den siste halvtimen konsentrerte Sjakhtar seg om å tette igjen. Gjestene fra Belgia kom til noen muligheter, den største ved kaptein Toby Alderweireld på overtid, men må innse at sesongens Europa-eventyr avsluttes med hjemmekampen mot Barcelona om to uker.