Menu
Sju personer har blitt tatt hånd om av helsevesenet etter at Bybanen i Bergen kjørte inn i en mur. Foto: Tuva Maria Åserud / NTB

Sjåfør siktet etter ulykke på Bybanen i Bergen

Sju personer ble hentet av ambulanse etter at en vogn på Bybanen i Bergen kjørte inn i en mur på stoppet Oasen tirsdag. Sjåføren er siktet etter hendelsen.

Av NTB | 28.03.2023 14:24:02

Økonomi og næringsliv: Mannen er siktet for uaktsom fremkalling av fare for allmennheten, opplyser politiet.

– Han har ikke fått oppnevnt forsvarer og vil bli avhørt på et senere tidspunkt. Fokuset i dag er å gjøre undersøkelser på ulykkesstedet, sier jourhavende politiadvokat Lasse Solheim i Vest politidistrikt til NTB litt før klokka 17.

Klokken 11.49 fikk nødetatene melding om at Bybanen hadde krasjet ved endestoppet Oasen. Ifølge politiet kjørte en bybanevogn inn i en mur på endestoppet.

Det var totalt tolv personer om bord i bybanevognen da den kolliderte i Fyllingsdalen, skriver NRK.

Totalt sju personer ble hentet av ambulanse etter ulykken. Ingen er alvorlig skadd. Sjåføren er blant de skadde.

– Etter all sannsynlighet snakker vi om lettere skader for alle. De resterende passasjerene er igjen på Bybanen og får oppfølging på stedet, sa innsatsleder Ole Marius Røttingen i Vest politidistrikt tidligere tirsdag.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, og Havarikommisjonen (SHK) har sendt et team på tre personer for å undersøke stedet. De starter trolig med arbeidet tirsdag kveld.

– Det er ganske sjelden vi ser ulykker med personskade med bybane, eller i banesammenheng i det hele tatt. Vi var ikke i tvil om at vi skulle dra ut på denne, sier avdelingsdirektør Ida Grøndahl i baneavdelingen i SHK til BT.

Flere nyheter: