Menu
En 57 år gammel mann er siktet for å ha dumpet poteter i veibanen på Storebæltsbroen. Foto: presse-fotos.dk / NTB

Sjåfør dumpet poteter på dansk bro – fengslet i to uker

En 57 år gammel lastebilsjåfør er varetektsfengslet i Danmark etter at han «mistet» en større mengde poteter på Storebæltsbroen mellom Fyn og Sjælland.

Av NTB | 01.06.2023 21:28:58

Politikk: Det skal ha vært en politisk handling, ifølge mannens forsvarer. Torsdag vedtok det danske Folketinget et forslag som pålegger lastebiler en ny kilometeravgift fra og med 1. januar 2025, skriver dansk TV 2.

Det er ikke kjent om det er denne loven mannen protesterer mot, men han ønsket at pressen skulle være til stede under fengslingsmøtet. Dommeren valgte imidlertid å etterkomme anklagemyndighetens ønske om lukkede dører.

Mannen er siktet for å ha forårsaket fare for andre. Politiet mener han handlet sammen med foreløpig ukjente medgjerningsmenn. Han anklages også for å ha «forvoldt nærliggende fare for medtrafikanter ved å laste av en betydelig mengde poteter på motorveien på lavbroen.»

Han skal også ha dumpet poteter på veien ved Kolding. Hele opptrinnet skjedde tidlig torsdag morgen, og politiet fikk melding i 6.35-tiden.

Den danske bilinspektøren Per Bo Hansen, som er kjent for norske TV-seere gjennom serien «Fanget på politiets kamera», mener potetmos i veibanen vil bidra til å fordoble bremselengden. Han sammenligner det med en høstdag der det ligger våte blader på veien.

(©NTB)

Flere nyheter: