Menu
Erna Solbergs ektemann avviser å ha hatt innsideinformasjon under pandemien da kona var statsminister.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sindre Finnes om pandemihandel: Avviser å ha hatt innsideinformasjon

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes la tirsdag fram sin egen uttalelse om aksjesakene. Han avviser at han hadde innsideinformasjon.

Av NTB | 19.09.2023 22:12:49

Politikk: Uttalelsen har han delt opp i flere temaer: Handel i pandemitid, jobben i Norsk Industri, øvrige transaksjoner/spørsmål og aksjehandlene i Sveits.

Når det gjelder pandemitiden, avviser Finnes at han på noe tidspunkt er blitt gjort kjent med informasjon om regjeringens beslutninger som kan betegnes som innsideinformasjon.

– Jeg hadde ingen innsideinformasjon om at regjeringen 10. september 2020 skulle varsle mulige koronainnstramminger.

Han forklarer at han tilbrakte store deler av tiden på hjemmekontor alene, og at han hadde mye tid til rådighet, som etter hvert i økende grad ble benyttet til å bedrive aksjehandel.

– Flere medier etterspør klokkeslett for når handlene er utført, noe oversikten jeg har tilgang til ikke viser. De listene jeg disponerer viser ikke klokkeslett før 2019, skriver Finnes.

Han forteller at oversikten som ble oversendt til Høyre, og som mediene har fått, er utskrifter fra hans VPS-kontoer.

– Da transaksjonsoversikten kun går tilbake til 2019, har jeg gått igjennom kontoutskrifter for å kunne skaffe oversikt over transaksjoner utført i perioden 2013–2019.

– Jeg har ikke hatt andre eierinteresser i perioden 2013–2021 i Norge eller i utlandet enn de som nå er kjent, skriver han.

Finnes gjør videre oppmerksom på at han har en aksje i SFL, som tidligere var registret i VPS, men som nå ligger i en annen verdipapirsentral. Aksjen handles i USA og han eier den via en konto i Nordnet.

– Noe ble sendt elektronisk før møtet og noe på papirutskrift på møtet, skriver han.

Finnes skriver at han ikke har noen ytterligere kommentarer til Nordic Mining-aksjen enn at han solgte seg ut av den i 2013.

Advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma bistår nå Sindre Finnes

– Jeg opplever at Finnes ønsker at alle fakta skal komme på bordet, og at han – når tiden er riktig – er villig til å svare på alle spørsmål om saken til de instanser som måtte undersøker den, sier han.

– Det er ikke noe sammenfall mellom oljeskattepakken og mine handler, og jeg hadde ikke på noe tidspunkt kjennskap til sensitiv informasjon relatert til dette.

Når det gjelder øvrige transaksjoner, mener Finnes det er en umulig oppgave å detaljforklare enkelttransaksjoner som ligger flere år tilbake i tid.

Finnes forteller at han har hatt til sammen fire kontoer: En handlekonto (depot) i S-banken og Nordnet siden 2013, og har siden 2017/18 også aksjesparekonto hos S-banken og Nordnet. Tidligere hadde han en VPS-konto i Bien sparebank, men denne ble slettet da den ikke var i bruk.

Tirsdag kveld offentliggjorde Erna Solberg og Høyre en tidslinje over hva de visste og ikke visste om aksjehandelssaken i ukene før og etter valget. Finnes skriver i sin uttalelse at han overleverte materialet om sine aksjehandler til kona og hennes medarbeidere onsdag 13. september klokka 9.

Flere nyheter: