Menu
ARKIVBILDE: Egil M Solberg / Radio Haugaland

Siktet etter politiaksjonen på Stord

Mannen i 40-årene som er siktet for kroppsskade etter en politiaksjon på Aker Solutions på Stord fredag morgen, er fengslet i én uke, skriver Bergens Tidende.

Av NTB | 06.05.2023 15:34:13

Kriminalitet og rettsvesen: – Fengslet, men kun i én uke siden han ikke var til stede i rettsmøtet, skriver politiadvokat Mads Lerum i en tekstmelding til avisen.

En politikvinne ble skadd i basketaket som oppsto på Aker Solutions anlegg. Mannen i 40-årene ble først siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble nedgradert til kroppsskade.

Han fortalte da at politiet ennå ikke hadde gjennomført eller tatt initiativ til et avhør av den siktede.

– Siktede er fortsatt ikke avhørt, men politiet har et håp om å få hans forklaring innen kort tid. Siktelsen gjelder nå kroppsskade, skriver Lerum i pressemelding lørdag formiddag.

Det er ikke kjent om politiet tar sikte på å få gjennomført et avhør allerede lørdag.

Mannen forsvant fra stedet etter basketaket, og det ble kalt ut flere politipatruljer som var bevæpnet. Mannen ble deretter først lokalisert, men forsvant så igjen fra stedet.

– Da han ble funnet igjen, ble det løsnet to varselskudd fra politiet. Skuddene ble ikke avfyrt mot mannen i 40-årene. Vi fikk til slutt kontroll på ham ved bruk av elektrosjokkvåpen, sa Lerum fredag.

Både siktede og politibetjenten ble sendt til Stord Sykehus.

Aker Solutions på Stord er Norges største offshoreverft med over 1700 ansatte.

Mannens forsvarer, advokat Per Ivar Hessen, hadde lørdag formiddag ingen kommentar til at siktelsen er nedjustert. Han hadde da fortsatt ikke fått snakket med klienten, skriver BT.

Det var fredag morgen klokka 7.04 at politiet fikk melding om en ordensforstyrrelse på Aker Solutions på Stord. De rykket ut med flere patruljer for å få kontroll på en utagerende mann i 40-årene. Det oppsto et basketak mellom politipatruljen og mannen. En kvinnelig politibetjent ble altså skadd.

Politioverbetjent Dag Vidar Nordhus sier til NRK at mannen er ansatt i et firma som jobber for Aker Solutions. Han bor i brakkene der hendelsen skjedde.

Flere nyheter: