Menu
Ernest Bai Koroma får ikke lov til å forlate hjemmet sitt før han skal i nye politiavhør, men staben hans bedyrer at den tidligere presidenten ikke er satt i husarrest. Arkivfoto: Sunday Alamba / AP / NTB

Sierra Leones ekspresident avhørt om kuppforsøk

Sierra Leones tidligere president har fått beskjed om å holde seg hjemme etter å ha blitt avhørt om det myndighetene omtaler som et kuppforsøk i november.

Av NTB | 10.12.2023 02:09:35

Politikk: Staben til Ernest Bai Koroma, som styrte det vestafrikanske landet fra 2007 til 2018, sier ekspresidenten ikke er satt i husarrest.

Informasjonsminister Chernor Bah sier Koroma, som var i avhør fredag, ble avhørt på nytt lørdag, for han ble løslatt «på betingelse at han oppholder seg på eiendommen sin».

– Han kan ikke gå utenfor huset uten eksplisitt tillatelse fra generalinspektøren for politiet, skriver Bah på X. Han legger til at ekspresidenten kun har fått lov til å få besøk av tre familiemedlemmer og tre partimedlemmer. Betingelsene gjelder fram til det holdes nye avhør mandag.

Koroma ble kalt inn til politiet som en del av etterforskningen av sammenstøt i slutten av november. Væpnede angripere stormet et militært våpenlaget, to kaserner, to fengsler og to politistasjoner og havnet i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene om morgenen 26. november.

Ifølge Bah ble 21 mennesker drept. Siden da er 71 personer pågrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: