Menu
Mikaela Shiffrin avslutter samarbeidet sitt med hovedtreneren Mike Day midt under VM. Foto: Lise Åserud / NTB

Shiffrin skiller lag med mangeårig trener midt under VM: – Et sjokk at han dro

Den amerikanske stjernealpinisten Mikaela Shiffrin har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med hovedtrener Mike Day midt under VM.

Av NTB | 15.02.2023 10:25:29

Sport: – Etter å ha jobbet med Mike Day i sju sesonger, har jeg bestemt meg for å gå videre med nytt trenerteam for neste fase av karrieren min, sier Shiffrin i en uttalelse utgitt av det amerikanske landslaget onsdag.

Kunngjøringen kommer dagen før amerikaneren skal kjøre storslalåmrennet i VM. Shiffrin har allerede tatt sølv i super-G i mesterskapet i Frankrike.

– Jeg vil takke Mike og anerkjenne hans arbeid og engasjement de siste årene, fortsetter Shiffrin.

Den amerikanske alpinsjefen Patrick Riml sier til nyhetsbyrået AP at treneren reiste hjem fra VM på dagen etter å ha fått formidlet at han ikke lenger er ønsket som Shiffrin-trener.

– Det er et sjokk for meg at han bare dro. Han sitter sannsynligvis på flyet nå, sier Riml.

Day ledet Shiffrins eget lag i den amerikanske troppen. Shiffrins team ledes også av moren Eileen, som har trent skistjernen hele livet.

– Mikaela Shiffrin går videre med ny trener og vil fortsette å bli støttet av trenere fra U.S. Ski Team, skriver laget i en uttalelse, ifølge AP.

Shiffrin er inne i en historisk sesong hvor hun har gått forbi Lindsey Vonn som tidenes mestvinnende kvinnelige alpinist, og hun er bare én seier bak Ingemar Stenmarks rekord uansett kjønn.

(©NTB)

Flere nyheter: