Menu
Mina Fürst Holtmann er best av de norske på 10.-plass etter 1. omgangen i VM-slalåmen i Meribel, Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB

Shiffrin i knepen ledelse etter 1. omgang, Holtmann på tiende

Mikaela Shiffrin leder kvinnenes VM-slalåm etter 1. omgang. Hun ligger 19/100 sekund foran sveitsiske Wendy Holdener. Mina Fürst Holtmann er nummer ti.

Av NTB | 18.02.2023 11:25:30

Sport: Mikaela Shiffrin var første kvinne utfor i VM-slalåmen. Den amerikanske stjernen leverte en feilfri omgang på tiden 52,54. Shiffrin som vant storslalåmen jakter sitt åttende VM-gull. Hun har også tre sølv og tre bronse.

Mina Fürst Holtmann kjørte ned 1,49 sekunder bak Shiffrin fra startnummer 19, men hun hadde en stor feil i det nederste henget som kostet mye tid.

– Jeg hadde en god innstilling og jeg er fornøyd med intensiteten i kjøringen min. Litt synd med den lille flerren i drageren nederst. Det er muligheter og jeg skal forsøke å avansere i annen omgangen, men det er mange gode løpere foran meg, sa Holtmann til NTB.

Wendy Holdener fra startnummer fire var den eneste som klarte å matche Shiffrin. Spesielt midtveis i traseen var den sveitsiske veteranen god.

Canadiske Laurence St.-Germain kjørte ned til tredje beste tid på en høyt startnummer. Hun er 0,61 sekunder bak.

Sterke slalåmkjørere som tyske Lena Dürr (0,92) og slovakiske Petra Vlhova (0,99) følger på fjerde- og femteplass.

Thea Louise Stjernesund leverte en godkjent omgang halvveis, men tapte veldig mye i nederste del og endte 1,97 sekunder bak på en 20.-plass.

– Jeg synes det gikk helt greit En positiv opplevelse i øvre del. Jeg blir for avventende og klarer ikke å stole på seg selv. Det var bedre enn jeg trodde, sa Stjernesund ti NTB.

Kristin Lysdahl kjørte ned 2,34 minutter bak og får en tidlig start i finalen fra sin 27.-plass. Den norske gullvinneren i parallellslalåmen, Maria Therese Tviberg endte 2,64 bak på 34.-plass og valgte ikke å kjøre annenomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: