Menu
Luke Shaw er friskmeldt før Englands semifinaleoppgjør mot Nederland. Foto: Thanassis Stavrakis / AP Photo / NTB.

Shaw endelig friskmeldt før EM-semifinalen: – De siste fire månedene har vært veldig tøffe

Luke Shaw er klar for å kjempe seg tilbake i Gareth Southgate og Englands startellever etter å ha uteblitt fra starten av fotball-EM med skade.

Av NTB | 08.07.2024 19:03:16

Sport: Southgates avgjørelse om å ta ut Shaw som sin eneste naturlige venstreback i troppen har blitt hardt kritisert, ettersom Shaw har vært utilgjengelig i store deler av mesterskapet.

28-åringen fikk imidlertid sine første minutter på fotballbanen siden februar da han ble byttet inn mot Sveits i kvartfinalen.

– De siste fire månedene har vært veldig tøffe. I starten var det forventet at jeg skulle komme tilbake mye tidligere, men jeg fikk en del tilbakeslag, sa Shaw på mandagens pressekonferanse.

– Men jeg er her nå, og det var veldig hyggelig å komme tilbake på banen igjen, fortsatte han.

Shaw mener at han er i stand til å starte mot Nederland når de skal kjempe om finalebilletter onsdag kveld.

Manchester United-backen tok også til ordet for å forsvare Southgate for all kritikken han har fått underveis i mesterskapet. Shaw minnet kritikerne på at landslagssjefen har tatt laget til tre semifinaler i de fire siste mesterskapene.

Før Southgate tok over hadde «Three Lions» bare nådd tre semifinaler i historien.

– Han har virkelig tatt oss til neste nivå, ingen managere har vært så vellykket som ham. Jeg har mye å takke ham for, sa Shaw.

(©NTB)

Flere nyheter: