Menu
Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Shabana Rehman begraves humanistisk fra Oslo rådhus

To statsråder og stortingspresidenten er til stede når Shabana Rehman gravlegges fra Oslo rådhus tirsdag 10. januar. Seremonien holdes av Human-Etisk Forbund.

Av NTB | 04.01.2023 13:14:51

Politikk: Oslo kommune har gitt spesiell anledning til å bruke rådhuset til gravferden tirsdag klokka 12.00. Det opplyser Human-Etisk Forbund i en pressemelding.

Regjeringen har besluttet å hedre Shabana Rehman ved å la gravferden skje på statens bekostning. Fra regjeringen deltar kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap). I tillegg vil stortingspresident Masud Gharahkhani delta i begravelsen.

Generalsekretær Trond Enger sier til NTB at de ennå jobber med detaljene.

– Vi antar det vil bli stor pågang. Vi vil ha et møte i dag og gå gjennom dette i et samarbeid med Rådhuset, politiet og gravferdsbyrået, sier Enger.

– Dette er første gravferd på statens bekostning som vi arrangerer. For oss er det en stor ære å få lov å arrangere denne seremonien, og vi er takknemlige for at Shabanas familie har bedt om humanistisk gravferd, sier generalsekretær Enger.

Dørene åpnes klokka 10.30. Det er ikke skriftlig påmelding. Arrangøren vil sjekke gjester når de ankommer seremonien, og henstiller til ikke å ta med store vesker eller bager eller medbringe blomster til seremonien i Rådhuset.

Etter at alle gjester er på plass inne på Rådhuset, vil offisielle gjester ankomme etter klokka 11.30.

Familie og venner kan melde seg på via minnesiden til begravelsesbyrået.

Hennes bror Shakeel Rehman sier til Nettavisen at det er en svært viktig anerkjennelse for arbeidet søsteren har utrettet.

– Shabana var en nasjonal helt og pioner innen å fremme frihet for individet i et mangfoldig samfunn, hvor enkelte grupper blir fratatt sin frihet på grunn negativ sosial kontroll, sier Rehman.

Styreleder Christian Lomsdalen i Human-Etisk Forbund skal være gravferdstaler.

Rehman blir den første med innvandrerbakgrunn som får begravelse på statens bekostning.

Flere nyheter: