Kongsvinger ble filleristet av Åsane på hjemmebane. Her fra kampen mot Vålerenga 16. mai. Foto: Heiko Junge / NTB

Serieleder Kongsvinger gikk på sjokktap – Åsane vant med fem på bortebane

Åsane overrasket stort ved å slå serieleder Kongsvinger 5-0 på bortebane, mens Vålerenga spilte 1-1 mot Egersund. Aalesund hadde en marerittdag mot Levanger.

Av NTB | 16.06.2024 17:13:03

Sport: AaFK tapte 0-4 og falt til bunn av tabellen i 1. divisjon etter 13 kamper. Aalesund rykket i fjor ned fra Eliteserien og har hatt en svært tung start på sesongen. Levanger ledet 3-0 allerede etter en drøy halvtime. Toppscorer Sanel Bojadzic scoret sitt 13. mål for sesongen i seieren.

I motsatt ende av tabellen er Kongsvinger og Vålerenga, og søndag endte begge uten seier. Åsane sjokkerte serieleder Kongsvinger med 5-0-seier og påførte KIL lagets annet tap denne sesongen.

Vålerenga mistet ledelsen i 1-1-kampen mot Egersund og greide dermed ikke å innta tabelltoppen. Egersund har overrasket mange etter opprykket fra 2. divisjon i fjor. De holder tredjeplassen og har bare to poeng opp til Kongsvinger, ett til Vålerenga.

Jones El-Abdellaoui sendte VIF i ledelsen like før pause, men Stian Michalsen reddet poeng for vertene.

Start slo tilbake etter 1-4-tapet mot Lyn ved å slå Stabæk 4-3 på eget gress søndag. Sørlandsklubben står med tre seirer på 13 kamper og har fire poeng ned til direkte nedrykk. Det ble spennende da Stabæk reduserte etter 82 minutter, men de kom ikke nærmere.

Sandnes Ulf vendte til ledelse mot Mjøndalen, men etter 73 minutter ble Meinhard Olsen matchvinner i Mjøndalens 3-2-seier. Sogndal havnet under mot Lyn, men en aktiv Edmund Baidoo bidro med mål og sørget for 2-1-seier.

Ranheim vant 1-0 over Raufoss etter at Bendik Bye ble matchvinner hele ni minutter på overtid.