Menu
Politibetjenter har sperret veien ved Mali Pozerevac sør for Beograd etter skytingen natt til fredag. Foto: Armin Durgut / AP / NTB

Serbia rystet av ny masseskyting: – Terror

Minst åtte mennesker er drept og 13 såret i en ny masseskyting i Serbia. Innenriksministeren kaller det et terrorangrep.

Av NTB | 05.05.2023 06:04:25

Kriminalitet og rettsvesen: Flere serbiske medier meldte om skytingen ved Mladenovac sør for Beograd rundt midnatt. Ifølge kringkasteren RTS er åtte drept og 13 såret etter at en gjerningsmann skjøt med automatvåpen mot en gruppe mennesker fra et kjøretøy og flyktet fra stedet.

Det skal ha blitt skutt flere steder. Nyhetsbyrået AP skriver at det ble skutt mot tilfeldige personer. Det skal være barn blant ofrene.

Innenriksminister Bratislav Gasic sier at det er et terrorangrep. Helsedepartementet har slått alarm og ber folk som kan donere blod, om å stille opp. Mer enn 600 politifolk jager nå gjerningsmannen.

Avisa Informer skriver at gjerningsmannen ble omringet av politiet, men nektet å overgi seg. Han skal ha skutt mot politiet.

CNN melder at en 21 år gammel mann er etterlyst. Avisa Telegraf skriver at det pågår en massiv politijakt i flere landsbyer i utkanten av Beograd. Det er hørt skudd flere steder.

Veien til landsbyen Dubona, ikke langt fra Mladenovac, er sperret av. Et vitne Reuters har snakket med forteller at politiet er til stede med store styrker.

Serbia har en høy andel våpeneiere, men det er svært sjelden med slike masseskytinger. President Aleksandar Vucic kalte onsdagens skyting en av de vanskeligste dagene i landet på lang tid.

Utenfor et sykehus i Beograd samlet bekymrede mennesker seg for å finne ut hvordan det har gått med deres kjære. Helseminister Danica Grujicic besøkte sykehuset, der åtte skuddofre ble behandlet natt til fredag.

Skytingen skjer dagen etter en skoleskyting der en 13-åring drepte åtte elever og en sikkerhetsvakt. Det førte til at Serbias regjering vedtok innstramming av våpenkontrollen.

(©NTB)

Flere nyheter: