Menu
Tidligere statsminister Amadou Ba har erkjent valgnederlag. Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB

Senegal: Tidligere statsminister Ba erkjenner valgnederlag

Tidligere statsminister Amadou Ba erkjenner at han tar tapt presidentvalget til opposisjonskandidaten Bassirou Diomaye Faye.

Av NTB | 25.03.2024 18:53:33

Krig og konflikter: Erkjennelsen kommer én dag etter valget. Ba, som representerer dagens regjeringskoalisjon, gratulerte Faye og ønsket ham lykke til etter at foreløpige resultater viste at sistnevnte ville gå seirende ut av valget.

Dermed har ordlyden fra regjeringen endret seg siden den natt til mandag norsk tid sa at valget var langt fra over og at den forventet en ny valgrunde.

Avtroppende president Macky Sall har også sendt sine gratulasjoner til Faye og kaller valget «en seier for det senegalesiske demokratiet».

43 år gamle Faye, som støttes av den populære opposisjonslederen Ousmane Sonko, har lovet å beskytte Senegal mot korrupsjon og innblanding fra utenlandske makter, som den tidligere kolonimakten Frankrike.

Sonko ble i januar utestengt fra å stille til presidentvalget på grunn av en tidligere dom, og Faye stilte i hans sted. Fayes team har ikke kommentert Bas erkjennelse ennå.

Offisielle resultater er ventet innen slutten av uka.

Valget fant sted flere uker senere enn planlagt etter at president Salls mislykkede forsøk på å utsette det til slutten av året utløste voldelige protester.

(©NTB)

Flere nyheter: