Menu
Alle beboerne er gjort rede for etter at det brøt ut brann i en boligblokk i Mo i Rana torsdag kveld. Foto: Øyvind Bratt / Rana Blad / NTB

Seks leiligheter totalskadd i brann i Mo i Rana

Det brant torsdag kveld i en boligblokk i Mo i Rana. 24 leiligheter er berørt, seks av dem er totalskadd, men ingen personer kom til skade.

Av NTB | 13.04.2023 22:13:59

Ulykker og naturkatastrofer: Litt før klokka 1 natt til fredag opplyser politiet i Nordland på Twitter at det er besluttet at ingen av beboerne kan vende tilbake til leilighetene sine denne natten.

Det skal tas en ny vurdering fredag formiddag. Det er ikke meldt om skadde i forbindelse med brannen, og politiet har startet etterforskning.

Det brenner fortsatt i loft og tak, men det er ingen fare for spredning videre, skriver Rana Blad.

Innsatsleder Kjell Espen Solhaug i Rana Brann- og redning sier til avisen ved midnatt at brannmannskapene har kontroll på brannen, men at de har styrker på plass gjennom natten.

– Vi legger om til nattarbeid nå. Vi sender to biler tilbake til stasjonen, og har to biler igjen her på stedet i tilfelle det ulmer og blusser opp. Alle vinduene på den ene blokka er knust og det er trekk og vind ute, så vi er nødt til å ha folk her som følger med, sier han.

– Det er en boligblokk på tre etasjer som brenner. Tilknyttet annen blokk i begge ender. Per nå er det ikke kontroll. Oppdateres når vi vet mer, skrev politiet i Nordland på Twitter tidligere torsdag kveld.

– Seks leiligheter er så godt som utbrent, sier Anbakk til NRK.

Politiet sier røyken fra brannen kan være skadelig.

– Røyken går mot sentrum av Mo i Rana. Vi anbefaler at man lukker dører og vinduer, skriver politiet.

Rana kommune jobber også med å skaffe overnatting til dem som har mistet hjemmene sine, skriver Rana Blad.

Solhaug forteller at brannmannskapene var i ferd med å rykke ut da selve meldingen kom. De hadde nemlig selv sett at det var brannutvikling på stedet, som ligger rundt 200 meter fra brannstasjonen.

Etter det Rana Blad kjenner til, skal sykehuset i Mo i Rana ha slått katastrofealarm.

Flere nyheter: