Kristall Ingason scoret to for Rosenborg i treningskampen mot Kongsvinger lørdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Seier i generalprøven for Rekdal og Rosenborg

Rosenborg fikk en grei gjennomkjøring i siste treningskamp før eliteseriesesongen sparkes i gang om litt over en uke. Trønderne slo Kongsvinger 2-1.

Av NTB | 01.04.2023 15:04:17

Sport: Kristall Máni Ingason scoret to og sørget for seier i oppgjøret. 1.-divisjonslaget Kongsvinger ga Rosenborg god motstand i det som var en lite begivenhetsrik fotballkamp.

– Vi har i perioder ganske god kontroll, men vi er for lite skapende, sa Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til Adresseavisen etter kampen.

2. påskedag åpner Rosenborg eliteseriesesongen hjemme mot Viking. Der spår Rekdal en tøff kamp om poengene.

– Det blir en jevn kamp. Alle serieåpninger er usikre. Nå er vi ferdige med treningskampene og nå begynner alvoret, heldigvis, fortsatte Rekdal.

I fjorårets sesong endte det med bronsemedalje til trønderne.

Det var bortelaget som tok føringen i kampen da Vegard Moberg kranglet inn 1-0-målet etter 24 minutter spilt. Bare minutter senere ble Ingason felt i boksen og dommeren blåste straffespark. Fra ellevemetersmerket var islendingen sikker og satte inn utligningen.

Like før pause ble samme mann spilt igjennom i bakrom. 21-åringen tok ballen fint med seg i løpet før han hamret inn vinnermålet.

Kongsvinger sesongåpner borte mot Bryne samme dag. Klubben var nære opprykk forrige sesong, men forble på nivå to.