Menu
App-baserte drosjeselskaper som Uber og Lyft kan behandle sjåførene som uavhengige kontraktarbeidere og ikke ansatte, slår en domstol i California fast. Foto: Richard Vogel / AP / NTB

Seier for Uber og Lyft i California-søksmål

En domstol i California gir drosjeselskapene Uber og Lyft medhold i at deres sjåfører fortsatt kan behandles som kontraktarbeidere og ikke ansatte.

Av NTB | 14.03.2023 02:04:06

Kriminalitet og rettsvesen: En ankedomstol i delstaten opprettholdt mandag utfallet av en folkeavstemning kjent som Proposition 22. Forslaget, som ble vedtatt i 2020, tillot at selskapene kunne behandle sjåførene som kontraktarbeidere, og som ansatte, skriver Wall Street Journal.

Kjennelsen er en seier for Uber, Lyft og andre appbaserte selskaper i tjenestenæringen.

– Vi er glade for at domstolen respekterte folkeviljen, og for at Propostition 22 og sjåførenes uavhengighet vil bli opprettholdt, sier juridisk leder Tony West i Uber til AFP.

Bakteppet er en lov som trådte i kraft i delstaten i 2019, som innebærer at uavhengige kontraktsarbeidere og frilansere under bestemte kriterier må klassifiseres som ansatte som omfattes av regler om minstelønn og ytelser.

California saksøkte de to selskapene i 2020, fordi delstaten mener de to selskapene ikke handlet i strid med lovverket. De største byene i delstaten sluttet seg til søksmålet.

Målet er å få selskapene til å kompensere sjåførene, samt betale bøter som kan ende på opptil flere hundre millioner dollar. New York Times skriver at mandagens kjennelse trolig blir anket opp til Californias høyesterett.

(©NTB)

Flere nyheter: