Johannes Thingnes Bø måtte nøye seg med bronsen på fellesstarten i VM i skiskyting tyske Oberhof. Foto: Javad Parsa / NTB

Sebastian Samuelsson vant fellesstarten – snøt Johannes Thingnes Bø fra å bli historisk

Johannes Thingnes Bø kunne blitt historisk under VMs siste dag, men det ville seg ikke. Svenske Sebastian Samuelsson vant fellesstarten, mens Bø tok bronsen.

Av NTB | 19.02.2023 13:25:46

Sport: VM-kongen Johannes Thingnes Bø var sterk under søndagens fellesstart, men kunne ikke ro i land gullet under mesterskapets siste konkurranse. 29-åringen kunne ha sikret seg sitt fjerde gull i Oberhof, det er ingen annen uttøver som har gjort i et Verdensmesterksap. Det ble isteden en bronse og en 31. VM-medalje i karrieren.

Svenske Sebastian Samuelsson vant rennet foran landsmannen Martin Ponsiluoma som gikk inn til 2.-plass

Sturla Holm Lægreid gikk inn til 4.-plass, mens Tarjei Bø ble nummer 9. Johannes Dale endte på 11.-plass foran Vetle Sjåstad Christiansen som tok 12.-plassen. Endre Strømsheim gikk inn til 15.-plass.

Tilbake på standplass for den siste liggende skytingen ble det nok en strafferunde på Thingnes Bø, men også Lægreid. Dermed ble de to norske satt i en jagende posisjon opp til teten.

På siste skyting før målgang ble ville det ikke historie la seg skrive. Thingnes Bø ble nok en gang sendt ut på en strafferunde, mens svenskene Martin Ponsiluoma og Sebastian Samuelsson skjøt fullt hus. Med et for stort gap opp til svenskene måtte stryningen innse bronsen.

Ved første skyting var det den regjerende verdensmesteren Sturla Holm Lægreid som var stødigst av de norske utøverne. Han var den eneste norske som sto for fullt hus og etterlot et gap på 21,7 sekunder ned til gullfavoritten Thingnes Bø.

Til tredje runde på standplass hadde Thinges Bø tettet til en luke på 23, 5 sekunder. Rolig og kontrollert var han for raskest og sikrest med børsa og gjeninntok ledelsen.