Menu
Rasmus Windingstad ble beste nordmann med tredjeplass i storslalåmrennet i California. Foto: Robert F. Bukaty, AP / NTB

Schwarz vant storslalåm foran Odermatt – Windingstad på pallen

Marco Schwarz fra Østerrike vant storslalåmrennet i Palisades Tahoe tre hundredeler foran verdenscupleder Marco Odermatt. Rasmus Windingstad ble nummer tre.

Av NTB | 25.02.2023 23:45:29

Sport: Det var Windingstads første pallplassering i verdenscupen siden 2019. Fra startnummer 17 kjørte han ned til tredje beste tid i første omgang, og han forsvarte plasseringen med fjerde beste tid i finaleomgangen.

Marco Schwartz kjørte seg opp fra 5.-plass med beste omgangstid i finalen. Han jublet for sin første storslalåmseier.

Odermatt ledet etter første omgang. I finalen tapte han innledningsvis og lå langt bak Schwarz på siste passeringstid, men kom voldsomt mot slutten og var så vidt slått i mål.

Likevel økte Odermatt ytterligere sin ledelse i totalcupen.

Aleksander Aamodt Kilde lå an til en pen poengfangst i totalcupen med 15.-plass etter første omgang, men han gjorde en stor feil i finaleløypa, tapte mye tid og falt til 24.-plass totalt.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var blant dem som passerte ham. Han endte på 20.-plass.

Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan greide ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. De endte på henholdsvis 34.- og 42.-plass.

Windingstad endte 36 hundredeler bak vinneren og 37 foran Henrik Kristoffersen, som med sin fjerdeplass var nest beste nordmann. Lucas Braathen ble nummer seks.

Alexander Steen Olsen imponerte i første omgang med åttende beste tid, men han gjorde en stor feil i finaleløypa, havnet på etterskudd og endte med å kjøre ut.

(©NTB)