Menu
Det saudiske fotballforbundet tar grep etter at Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter. Foto: Thanassis Stavrakis / AP Photo / NTB.

Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

Av NTB | 15.04.2024 15:23:06

Sport: Det skriver forbundet i en pressemelding.

«SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

«Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet og opplyser at de nå vil gjøre en gjennomgang av publikumsreglene i nasjonen.

«Gjennomgangen vil sikre at oppdaterte regler og forskrifter settes på plass for raskt og effektivt ilegge passende straffer for å unngå gjentakelse av slike hendelser», heter det i meldingen.

Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden.

(©NTB)

Flere nyheter: