Menu
Saudi-Arabias ambassadør til Jemen, Mohammed bin Saeed Al-Jaber (til høyre), håndhilser på houthienes politiske leder Mahdi al-Mashat i Sana. Foto: Ansar Allah Media Office / AP / NTB

Saudi-Arabias ambassadør besøker Sana

Saudi-Arabias ambassadør til Jemen sier han har besøkt Jemens houthikontrollerte hovedstad Sana for å styrke våpenhvilen og fremme dialog.

Av NTB | 10.04.2023 21:14:02

Politikk: Ambassadør Mohammed al-Jaber reiste til Sana sammen med en delegasjon fra Oman som har meklet mellom Saudi-Arabia og houthiene.

Han sa også at han ville støtte en prosess for utveksling av fanger og søke dialog mellom jemenittiske aktører for å finne fram til en bærekraftig politisk løsning.

Besøket er ledd i det diplomatiske arbeidet for å få slutt på den åtte år lange krigen mellom de Iran-støttede houthiene og den saudiarabiske koalisjonen som støtter Jemens internasjonalt anerkjente regjering.

Houthimedier viste søndag et bilde av al-Jaber som håndhilser på houthienes politiske leder Mahdi al-Mashat.

En våpenhvile som ble innledet for et år siden, har bidratt til en kraftig reduksjon i krigshandlinger i landet og blir stort sett respektert selv om den offisielt endte i oktober. I helgen sa en kilde i Jemens regjering at det er enighet mellom Saudi-Arabia og houthiene om å forlenge den i seks måneder.

(©NTB)

Flere nyheter: