Bjørn Inge Utvik jubler etter 2-1-målet som ga Sarpsborg-seier mot Haugesund. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sarpsborg tok etterlengtet seier etter snuoperasjon

Hodescoringer fra Victor Torp og Bjørn Inge Utvik var avgjørende da Sarpsborg vendte til 2-1-seier mot Haugesund i Eliteserien søndag.

Av NTB | 30.07.2023 19:33:15

Sport: Dermed tok Sarpsborg sin første seier etter tre strake serietap.

– Det var fantastisk deilig. I dag handlet det kun om å få en seier i land, sa Sarpsborg-spiller Bjørn Inge Utvik til TV 2 etter kampen.

Haugesund på sin side klarte ikke å følge opp 1-0-seieren over LSK i forrige runde.

– Vi har forbedringspotensialet, men vi er inne på et bra spor. Vi ser bedre ut enn i innledningen av sesongen, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til TV 2.

Det var gjestene som kom best i gang søndag. Etter et drøyt kvarter banket Peter Therkildsen inn ett innlegg foran målet til Sarpsborg, og midtstopper Anton Skipper var uheldig da han satte ballen i eget nett.

– Det var deilig. Det var et viktig mål, og i tillegg kom den på bursdagen min. Vi trengte en seier i dag, sa 24 år gamle Torp til TV 2 etter kampen.

Etter 63 minutter stjal Sory Diarra ballen fra Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen inne i 16-meteren og spilte videre til Oscar Krusnell. Svensken brant avslutningen over.

Tre minutter senere var Kristiansen avgjørende da han reddet et skudd fra Mads Sande. Avslutningen gikk videre i metallet og ut.

– Jeg synes vi produserte nok sjanser mot slutten til å spille 2-2 her, fortsatte Grindhaug.

Sarpsborg gjester Sandefjord neste runde, mens Haugesund møter Rosenborg hjemme.

Sju minutter etter hvilen utlignet Sarpsborg. Joachim Soltvedt løftet et innlegg på mesterlig vis mot bakerste stolpe. Fra skrått hold fikk Mikkel Maigaard headet ballen ned ved femmeteren, og Torp nikket ballen inn i åpent mål.

Drøyt ti minutter før slutt prikket Soltvedt inn et innlegg på hodet til Utvik. Midtstopperen styrte ballen videre i nettmaskene og ble matchvinner.