Menu
Bjørn Inge Utvik sendte Sarpsborg i ledelsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sarpsborg rystet Lillestrøm fire dager før cupfinalen: – Blir ikke bedre enn dette

Lillestrøm fikk alt annet enn den oppladningen de ønsket før lørdagens cupfinale da de tapte 1-2 hjemme for Sarpsborg i Eliteserien tirsdag.

Av NTB | 16.05.2023 20:24:12

Sport: Østfoldingene klatret dermed forbi LSK opp til 4.-plass på eliteserietabellen. Sarpsborg har ikke tapt en kamp siden sesongstarten hjemme mot Bodø/Glimt.

– Det blir ikke bedre enn dette på 16. mai. Jeg synes det er en fullt fortjent seier. Det er utrolig deilig at det begynner å løsne litt, sa Joachim Soltvedt til TV 2.

– Det er festdagen for fotball, og vi får bra med supportere. Det er godt da å kunne levere opp mot det vi kan, sa la Bjørn Inge Utvik til.

Lillestrøm på sin side kom fra en eventyrlig rekke med fire seire på fem kamper. Tirsdagens fotballfest på Åråsen var også en slags generalprøve for «Fugla» før lørdagens cupfinale mot Brann.

Bare åtte minutter senere doblet Soltvedt ledelsen med en nydelig lobb over Mads Hedenstad Christiansen etter å ha blitt spilt gjennom av Mikkel Maigaard.

– Jeg var litt hardt ute og meldte i går at det er «Sarpelona» på gang, så da må du faktisk levere litt også, sa Soltvedt etter å ha notert seg med både mål og assist.

Sarpingene fikk likevel revansjert 0-1-tapet fra fjorårets oppgjør. Den gang var det Ylldren Ibrahimaj som ble matchvinner halvveis inn i 2. omgang.

Samtidig som Lillestrøm fikk seg en lekse på hjemmebane, vant lørdagens finalemotstander 4-1 hjemme over Stabæk. Finalen spiller på Ullevaal stadion lørdag ettermiddag.

Det var imidlertid gjestene som styrte det meste fra start og kom seg i føringen da Utvik headet i mål på en corner fra Soltvedt rett etter pause.

Fire minutter på overtid slo imidlertid den store overtidshelten Akor Adams til igjen og satte inn et trøstemål for vertene.

(©NTB)

Flere nyheter: