Sarpsborgs Bjørn Inge Utvik ble kåret til kampens beste spiller i eliteserieoppgjøret mot Vålerenga som endte med 2-0-seier. Foto: Hanna Johre / NTB

Sarpsborg-innbytter Opseth senket Vålerenga

Sarpsborg slo tilbake etter en tøff seriestart med en solid 2-0-seier borte mot Vålerenga i Eliteserien. Kristian Fardal Opseth scoret begge målene.

Av NTB | 16.04.2023 21:34:12

Sport: Han ble byttet inn i det 58. minutt og scoret det avgjørende målet nesten umiddelbart. 1-0 kom etter en times spill, mens han doblet ledelsen ni minutter før slutt. Det var Sarpsborgs første seier borte mot Vålerenga siden 2017.

Sarpsborg tok sine første poeng for sesongen, og revansjerte seg etter hjemmetapet for Bodø/Glimt forrige helg.

– Det var utrolig deilig. Det var sterkt å komme hit og vinne. Det var geniale bytter, men nå håper jeg på mer spilletid. Spillemessig var det ikke all verden, men vi står i det, sa tomålsscorer Opseth til TV 2.

Sarpsborgs stopper Bjørn Inge Utvik ble kåret til banens beste.

Det var mye vilje hos begge lagene, men det var dårlig presisjon i pasningsspillet i store deler av kampen.

Vålerenga var nærmest scoringer i 1. omgang. Petter Strand trodde han hadde gjort 1-0, men dommer Rohit Saggi måtte ha hjelp av VAR før han annullerte målet for hands på Torgeir Børven. Sistnevnte var borti ballen på dens vei inn i mål.

– Jeg kjente at den var borti armen min, så jeg bare ventet på annulleringen, sa Børven.

Sarpsborgs største sjanse før scoringen kom da Christopher Baah traff godt med yttersiden fra kort hold etter 56 minutter, men Vålerengas Magnus Sjøeng vartet opp med en flott enhåndsredning.

Etter en times spill var det gjestene som tok ledelsen. Innbytter Kristian Fardal Opseth var våkent framme og plukket opp en retur fra Sjøeng på Ramon-Pascal Lundqvists harde skudd. Opseth hadde bare vært på banen i et par minutter.

Etter 81 minutter spilte Lundqvist gjennom Opseth, som scoret sikkert.

Kampen må ses på som en gedigen nedtur for Dag-Eilev Fagermos gutter. Etter en heldig seier i åpningen borte mot Aalesund kom tapet.

Selv var Børven noen få centimeter unna å score på pasning fra Strand etter en drøy halvtime. Vålerenga var gode i 1. omgang, men falt vesentlig i kvalitet utover i 2.-omgangen. Sarpsborgs bytter snudde opp ned på kampen.