Menu
Finlands statsminister Sanna Marin gir Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en klem i Kyiv fredag. Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP / NTB

Sanna Marin møtte Zelenskyj i Kyiv

Finlands statsminister Sanna Marin møtte fredag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv. Hun slo under besøket fast at landets fremtid er i EU.

Av NTB | 10.03.2023 21:55:43

Politikk: I Kyiv var Marin blant annet med på en begravelse for en ukrainsk soldat, hun besøkte krigssykehuset i Kyiv, og hun møtte skoleelever i Irpin.

– De skoleelevene som jeg møtte i dag, kommer til å bo i et Ukraina som tilhører EU, sa Marin. Hun sa videre at Finland vil stå ved Ukrainas side så lenge det trengs, heter det i en pressemelding fra den finske regjeringen.

Besøket skjedde samme dag som Finland kunngjorde at de ville gi Ukraina totalt 29 millioner euro i bistand til humanitære formål og utviklingssamarbeid, tilsvarende over 327 millioner kroner.

Pengene skal gå til undervisning og de umiddelbare og langsiktige behovene for miljøet og atomsikkerheten i Ukraina. Bistandspakken er en del av tilleggsfinansieringen på 70 millioner euro, som ble gitt av den finske regjeringen til Ukraina i fjor.