Alwande Roaldsøy (i midten) scoret et flott mål da Sandnes Ulf tok seg videre til semifinale i fotball-NM. Foto: Carina Johansen / NTB

Sandnes Ulf videre til semifinale i cupen – lekker scoring av utleid Molde-talent

Molde-utleide Alwande Roaldsøy scoret et flott mål da Sandnes Ulf vant cup-kvartfinalen mot Levanger 2-0. I semifinalen kan 20-åringens lag møte nettopp Molde.

Av NTB | 05.10.2024 21:01:47

Sport: Sandnes Ulf rykker etter alle solemerker ned til 2. divisjon, men er klar for semifinale i fotball-NM etter at Herman Kleppa og Roaldsøy sørget for 2-0 mot 1.-divisjonsrival Levanger.

Kleppa ga hjemmelaget en tidlig ledelse med et skudd med «feil» fot. Avslutningen endret retning i Levangers Sander Saugestad og satte keeper Morten Sætra ut av spill.

– Det er egentlig dumt å prøve med den venstrefoten jeg har, men av og til treffer man, sa Kleppa til TV 2 i pausen om scoringen.

I tillegg til et par store forspilte muligheter, ergret Levanger seg over ikke å få straffespark like før pause, da Arne Gunnes ble meid ned i boksen av Sandnes Ulf-keeper Serigne Mor Mbaye.

– Jeg synes det er sykt at det ikke dømmes noe på det. Han klinker meg rett ned, og at han treffer litt ball har ikke noe med saken å gjøre. Det er jo farlig, sa Gunnes.

Sandnes Ulf hevet seg etter hvilen og sikret avansement etter at Roaldsøy doblet ledelsen. Unggutten hælflikket inn et lavt innlegg fra Kleppa etter en time.

I semifinalen venter vinneren av søndagens kvartfinale mellom Lillestrøm og Molde. Oppgjøret på Åråsen blir det første for Dag-Eilev Fagermo etter at den tidligere Vålerenga-manageren tok over treneransvaret i Lillestrøm.

Roaldsøy spilte for Molde i de to første rundene av årets fotball-NM.

KFUM Oslo mot Stabæk og Vålerenga mot Fredrikstad er kvartfinalene på den andre siden av tablået i cupen. Også de kampene spilles søndag.