Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard måtte se laget ryke ut mot Fløy. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sandefjord og Haugesund med sjokkexit i fotball-NM – keeper ble helt i straffedrama

Både Sandefjord og Haugesund må se resten av fotball-NM fra sofaen etter at de begge tapte for langt lavere rangerte lag onsdag.

Av NTB | 10.04.2024 21:03:16

Sport: Sindre Osestad sendte 2.-divisjonslaget Fløy-Flekkerøy i ledelsen mot Sandefjord etter en drøy times spill. Det greide aldri Hans Erik Ødegaards lag å komme tilbake fra og ble dermed det første eliteserielaget til å ryke ut av årets cup.

– Cup er cup. Vi vet at de ikke vil komme ut på en halvdårlig bane her, og vi gjør det vanskelig for dem. Det var planen og det var deilig å få med seg en seier, sa målscorer Osestad til NRK.

På Karmøy ble det også drama for et eliteserielag da Haugesund måtte ut i straffesparkkonkurranse mot 4.-divisjonsklubben Torvastad etter at det sto 1-1 etter 120 minutter. Fredrik Lippestad sendte Torvastad i ledelsen etter 53 minutter før Seo Jong-min utlignet et kvarter senere.

– Det var en helt fantastisk kamp. Jeg har aldri opplevd noe slikt før. Jeg er så glad, sa Grønningen til NRK.

– Vi har aldri hatt så mye supportere på kamp som i dag, så jeg måtte gi dem et show.

I FKH-leiren var det mye skuffelse.

– Det er en forferdelig følelse å tape den kampen. Vi hadde et bra nok lag og gjorde nok til å vinne. Når du bommer på fire straffer, fortjener du ikke å vinne, sa FKH-trener Oskar Hrafn Thorvaldsson i TV 2s sending.

– Jeg er ikke skuffet, men det er en kamp vi skulle ha vunnet, fortsatte han.

Regjerende mester Molde måtte kjempe hardt for ledermålet mot 4.-divisjonslaget Eide og Omegn, men etter Aaron Samuels scoring etter 61 minutter, ble seieren til slutt komfortabel med 5-0. Molde slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finalekamp.

Sarpsborg FK tok overraskende ledelsen mot Sarpsborg 08 etter fire minutter ved Badr Rahhaoui. Den ledelsen sto seg helt til det 77. spilleminutt da Serge-Junior Ngouali utlignet, og så raknet det for «hjemmelaget».

Henrik Meister sendte 08 i ledelsen ti minutter før slutt, mens Ngouali la på til 3-1 like etterpå. Til slutt endte det 5-1. Jo Inge Berget startet kampen for 08 og ble byttet ut etter en times spill. Fra benken fikk veteranen se laget fikse avansement.

Fredrikstad hadde full kontroll borte mot Drøbak-Frogn og ledet 4-0 til pause. Østfoldingene vant til slutt hele 10-0.

Tromsø hadde god kontroll og slo Sortland 6-0. HamKam slo Ridabu komfortabelt med 5-0, mens Viking knuste Varhaug med samme sifre.

KFUM Oslo tok seg videre til neste runde med 2-0-seier over Årvoll. Odd slo Åskollen 3-1, mens Strømsgodset slo Hallingdal 7-0.

Start måtte ut i straffesparkkonkurranse mot 3.-divisjonslaget Mandalskameratene. Der gikk til slutt Mandalskameratene seirende ut.

Dagens spiller ble Tobias Hestad, som scoret hele sju mål da Alta slo Kirkenes 11-0.

– Det var kjempeartig og en syk opplevelse. Allerede da jeg scoret det første ganske tidlig, skjønte jeg at det var muligheter for å dunke inn mange mål, sa Hestad til NRK.

Sju scoringer er en søknad til å bli toppscorer i årets NM-turnering.

– Nå går jeg for det, uten tvil, fortsatte målmaskinen.

På straffene ble keeper Jørgen Kaldheim Grønningen den store helten da han reddet forsøkene fra både Sebastian Tounekti, Amidou Traore, Hlynur Karlsson og Oscar Krusnell. Da Torvastad holdt seg til to straffemisser, kunne de juble for en sensasjonell seier.

Resten av eliteserielagene som var i aksjon onsdag, tok seg videre.

Rosenborg slo Sverresborg 6-0 i en kamp der Agon Sadiku scoret hattrick. Lillestrøm vant 7-0 over Bjørkelangen, mens Kristiansund slo Brattvåg 2-1.