Menu
Harald Østberg Amundsen under sprinten i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sammenlagtleder Amundsen ute av sprinten etter fall: – Tenkte ord jeg ikke vil si på TV

Harald Østberg Amundsen røk ut av kvartfinalen i sprinten og kommer til å tape til noen av konkurrentene i toppen av Tour de Ski-sammendraget.

Av NTB | 03.01.2024 17:59:37

Sport: Amundsen gikk i bakken underveis og endte sist i sitt heat. Dermed får han et tøffere utgangspunkt i torsdagens jaktstart i Davos.

– Det var tett og jeg kjente at skiene mine ble skjøvet ut til siden. Det var nok noen som kom tett på og begynte å skøyte. Jeg tenkte ord jeg ikke vil si på TV. Det blir morsomt i morgen. Det var god stemning i løypa, og derfor er det ekstra surt å ryke ut, sa Amundsen til Viaplay.

Amundsen var tydelig frustrert etter å ha kommet i mål og slo hånden i reklameskiltene.

– Det er mye som står på spill i en Tour. Hadde det vært en vanlig sprint hadde det ikke vært så farlig, men det blir verre når jeg gjerne skulle hatt flere sekunder på de beste distanseløperne, sa Amundsen.

– Det var jævlig frustrerende. Jeg følte ikke jeg kunne gjøre noe, sa han til NTB.

Jaktstarten tar utgangspunkt i onsdagens sprint. En exit i kvartfinalen gir mindre bonussekunder inn i torsdagens konkurranse.

Amundsen ledet med 35 sekunder ned til Erik Valnes før sprinten. Der er Valnes en av kandidatene til å gå langt og han kan med det overta ledelsen i sammendraget.

(©NTB)