Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var onsdag formiddag i Lillestrøm for å se på flomskadene på Leirsund stasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Samferdselsministeren mener farevarslene ikke var overdrevne

Ekstremværet Hans har herjet i flere deler av Sør-Norge denne uka. Samferdselsministeren vil ikke være med på at ekstremværet har blitt overdramatisert.

Av NTB | 09.08.2023 10:44:28

Vær: – Det vil jo være sånn at når man har den type varsler, så vil det være noen grad av usikkerhet. Men når man ser på de områdene som har blitt tyngst rammet, så jeg tror ikke du finner et menneske der som vil si at dette har blitt overdramatisert, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB.

De siste dagene har det blitt sendt ut farevarsler og nødvarsler som ikke har gått helt etter planen. Blant annet har flere som befinner seg utenfor områder med rødt farevarsel om ekstremvær, fått nødvarsel på mobilen ved en feil.

Politidirektoratet har sagt at de vil gå igjennom varselbruken etter problemene som oppsto.

– Når hus og hjem går med i ras, og hytter og campingvogner går i elveløp, så er det ingen overdramatisering av situasjonen. Jeg er ikke med på tankegangen om at man har overdramatisert situasjonen, sier han.

Samtidig setter statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fokus på at mobilvarslene er et nytt virkemiddel.

– Vi får evaluere hvordan teknikken har fungert. Men det viktige er jo at du har muligheter til å nå folk med korte budskap, samt på andre språk, slik at folk ikke er uvitende om det som skjer, sier Støre til NTB.

Nygård venter med å fastslå når togtrafikken i området vil gå som normalt igjen.

– Nå handler det om å bli helt trygge på at infrastrukturen ikke er skadd. Jeg tror man vil være litt forsiktig med å komme med et helt konkret tidspunkt for når trafikken kan gå som normalt, før man har gått gjennom infrastrukturen nøye, sier han til NTB.

Nygård mener likevel ikke at situasjonen har blitt overdramatisert.

Onsdag formiddag møtte Jonas Gahr Støre (Ap) og Jon-Ivar Nygård (Ap) Bane Nor i Lillestrøm for å se på flomskader. Bakgrunnen er ekstremværet Hans, som blant annet har påvirket togtrafikken i området.

(©NTB)

Flere nyheter: