Menu
Jehovas vitner gått til søksmål mot statsforvalteren etter å ha mistet registreringen som trossamfunn. Foto: Terje Pedersen / NTB

Saken mellom Jehovas vitner og staten er berammet

Jehovas vitner møter staten i Oslo tingrett mellom 8. og 19 januar 2024.

Av NTB | 10.05.2023 12:24:25

Religion og livssyn: Det kommer fram i et referat fra et planleggingsmøte mellom partene, som ble avholdt den 5. mai, skriver Vårt Land.

I fjor mistet Jehovas vitner registreringen som trossamfunn, fordi statsforvalteren i Oslo og Viken mener de bryter trossamfunnsloven om fri utmelding.

Det betyr at Jehovas også mistet retten til å vigsle par og motta statsstøtte.

I januar gikk Jehovas vitner til søksmål mot statsforvalteren. Jehovas vitner mener at vedtaket er ugyldig, og krever at statsstøtten for 2021 skal bli etterbetalt, med renter. De vil også beholde registreringen som trossamfunn.

Når Oslo tingrett skal behandle saken skal de ta stilling til de to spørsmålene om tilskudd og registrering i en felles behandling, men som to separate saker.

Det betyr Oslo tingrett kan gi Jehovas vitner registreringen som trossamfunn tilbake, uten at de får etterbetalt tilskudd for 2021, skriver avisen.

Advokat Anders Christian Stray Ryssdal vil representere Jehovas vitner i saken, mens advokat Liv Inger Gjone Gabrielsen vil representere Barne- og familiedepartementet.

(©NTB)

Flere nyheter: