Sander Sagosen møtte gamleklubben Kiel i mesterligakamp for Kolstad og førte laget til en sterk seier. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sagosen førte Kolstad til seier over gamleklubben – 34-30 over Kiel

Sander Sagosen herjet for Kolstad i mesterligakampen mot sin tidligere klubb Kiel og førte laget til en knallsterk 34-30-seier.

Av NTB | 19.10.2023 20:22:35

Sport: Sagosen vant mesterligaen med Kiel i 2020 og fikk også med seg serietitler og cupgull i løpet av årene i den nordtyske byen. Kiel vant sine fire første kamper i årets CL-gruppespill og toppet tabellen, men Sagosen og Kolstad viste at de vil være med.

Sigvaldi Gudjonsson var toppscorer med ti mål, mens Sagosen scoret med sine åtte første avslutningsforsøk. Kiel ledet ikke en eneste gang, og Kolstad tok sin tredje seier på fem mesterligakamper.

Kolstad tok kommandoen fra start. Etter å ha scoret kampens tre første ledermål dro laget fra til 6-3. Ledelsen var oppe i fire mål på 8-4 og fem på 11-6. Fra 13-8 scoret Kiel fire ganger på rad og hadde kontakt, men gjestene kom aldri à jour igjen før pause.

Gjestene holdt seg ett mål bak helt fram til 17-16, men Sagosen scoret omgangens to siste mål, og Kolstad gikk til pause med 19-16 på tavla.

«Sagosen Airlines» meldte EHF over klipp av scoringen på X.

Kolstad kom godt ut også i den andre omgangen og var oppe i fire måls ledelse senest på 24-20. På 24-23 gjorde Sagosen en teknisk feil og pådro seg to minutter utvisning, og Kiel nyttet anledningen til å utligne for første gang siden 3-3.

En ny teknisk feil av Sagosen ga Niclas Ekberg sjansen til å redusere til 27-28 med sitt niende mål i kampen, men Sagosen slo rett tilbake og satte inn 29-27 med et hoppskudd i krysset.

Siden var det ikke tvil. Kolstad var oppe i seks måls ledelse i sluttminuttene. Ett minutt før slutt hadde Sagosen sin første skuddmiss, men det spilte ingen rolle.

Særlig fint var målet som ga 11-6-ledelse. Sagosen sendte en pasning til venstrekant Adrian Aalberg, som fintet innhopp og i stedet leverte en veggpasning til Sagosen, som med en «flyger» kunne dytte ballen i tomt mål bak en grunnlurt keeper.

Kolstad lot seg ikke ryste og scoret tre strake mål ved Martin Hernes Hovde, Gudjonsson og Magnus Abelvik Rød. Tekniske feil av Kiel tydet på at det var favoritten som slet med å takle koket i hallen. Det var 7120 tilskuere i Trondheim Spektrum.