Menu
Marcel Sabitzer (nummer to fra høyre) har signert en kontrakt med Dortmund. Han kommer fra Bayern München. Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB

Sabitzer forlater Bayern München til fordel for erkerivalen

Den østerrikske midtbanespilleren Marcel Sabitzer forlater den tyske storklubben Bayern München og fortsetter karrieren hos rivalen Borussia Dortmund.

Av NTB | 24.07.2023 19:13:14

Sport: Det bekrefter Bayern München på sine nettsider.

29-åringen kom til München-laget fra Leipzig sommeren 2021. Forrige sesong spilte han imidlertid på lån hos Manchester United.

«Marcel Sabitzer er en spiller med hjerte og lidenskap som alltid ga alt for FC Bayern. Vi vil takke ham for felles suksesser og ønsker ham alt godt for fremtiden.», sier administrerende direktør i Bayern München, Jan-Christian Dreesen.

Sabitzer har signert en kontrakt med Dortmund, som varer fram til 30. juni 2027.

«Diskusjonene med Borussia Dortmunds ledere var utmerket og viste meg hvor ambisiøs klubben ønsker å være i årene som kommer. Jeg vil gjerne gjøre mitt for å sikre at klubben når sine mål», sier Sabitzer til Dortmunds nettsider.

Sabitzer har spilt 185 kamper i Bundesliga til sammen i løpet av oppholdene i Leipzig og Bayern München. Det har resultert i 34 mål og 29 målgivende pasninger. Tidligere i karrieren har han også spilt for Salzburg, Rapid Wien og Admira Moedling i Østerrike.

29-åringen skal spille med draktnummer 20. Dortmund møter Köln i sesongåpningen i Bundesliga.

(©NTB)