Menu
Aryna Sabalenka vant i finalen i Australian Open mot Jelena Rybakina. Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP / NTB

Sabalenka vant Australian Open etter snuoperasjon

Aryna Sabalenka fra Belarus (24) vendte Australian Open-finalen mot kasakhstanske Jelena Rybakina og tok sin første Grand Slam-tittel i karrieren.

Av NTB | 28.01.2023 14:04:59

Sport: Sabalenka vant med sifrene 4-6, 6-3, 6-4 etter 2 timer og 28 minutters spill mot 22.-seedede Rybakina. Sabalenka var seedet som nummer fem i turneringen og hadde dermed favorittstemplet før lørdagens finale.

24-åringen fikk god motstand og måtte se sitt første sett-tap for sesongen. Sabalenka slet i starten med serven. Hun hadde vunnet samtlige sett i kampene fram til finalen før hun tapte førstesettet der.

Det andre settet var det en helt annen historie, og belaruseren fant rytmen. Dermed tvang hun kampen til et tredje sett.

Det ble tøff motstand i det siste settet. Sabalenka brøt tidlig i settet og inntok førersetet. Rybakina nektet likevel å la seg slå og presset på kampen ut, men måtte til slutt gi tapt.

– For å være helt ærlig kommer jeg nok til å trenge noen flere dager for å forstå hva som skjedde, sa Sabalenka til Eurosport etter finalen.

Finalen i Melbourne var belaruserens første i en Grand Slam og var tydelig rørt da han hun ble tildelt trofeet. Etter kampen snakket den nybakte verdenstoeren ut om hva seieren betydde for henne.

– Det er en form for lettelse. Jeg har vært blant topp ti, men hadde ingen Grand Slam-tittel. Jeg er så stolt av meg selv og laget mitt.

(©NTB)