Menu
Aryna Sabalenka fra Belarus slo polske Magda Linette i strake sett og er i finale første finale i Australian Open. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Sabalenka klar for karrierens første Grand Slam-finale

Aryna Sabalenka fra Belarus spilte seg til finalen i Australian Open i tennis med seier over polske Magda Linette i strake sett i semifinalen torsdag.

Av NTB | 26.01.2023 13:44:59

Sport: Det er 24 år gamle Sabalenkas første finale i Grand Slam-sammenheng. Hun vant med sifrene 7-6 (7-1), 6-1.

– Jeg er veldig fornøyd med å ta denne seieren. Hun (Linette) leverte stor tennis, og jeg er glad for støtten fra publikum. Jeg startet ikke så bra, men begynte å finne rytmen i spillet mitt i tie breaket i første sett, sa Sabalenka i seiersintervjuet med arrrangøren.

30 år gamle Magda Linette har aldri vært lenger enn 3. runde i noen av Grand Slam-turneringene Australian Open, Roland Garros, Wimbledon og US Open. Denne gangen kom hun til semifinale.

Seks år yngre Sabalenka har tidligere vært i semifinalen i Wimbledon (2021) og US Open (2021 og 2022).

I finalen venter Jelena Rybakova fra Kasakhstan, som slo veteranen Victoria Azarenka med 7-6 (7-4), 6-3 i sin semifinale torsdag.

– Jeg gleder meg til lørdagens finale, sa Sabalenka, som vil hoppe til annenplass på verdensrankingen. Polske Iga Switek vil toppe fortsatt.

Linette fikk en bra start på torsdagens andre semifinale ved å bryte direkte, men Sabalenka summet seg kjapt og klarte å bryte tilbake til 2-2. Det første settet gikk videre til tie break, der Sabalenka var skarpest og vant 7-1.

I sett nummer to brøt Sabalenka til 2-1. Deretter så hun seg aldri tilbake og vant settet 6-2 etter blant annet å ha misbrukt tre matchballer på stillingen 5-1.

Hun servet hjem kampen til 6-2 med sin fjerde matchball.

(©NTB)