Menu
Ståle Solbakken sammen med Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard under landslagets trening på Brøndby stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ryerson tvilsom til oppgjøret mot Danmark: – Vi får se

Ståle Solbakken vil ikke garantere at Borussia Dortmund-profil Julian Ryerson spiller lørdagens landskamp mot Danmark foran et utsolgt Brøndby stadion.

Av NTB | 07.06.2024 18:13:05

Sport: Det meddelte landslagssjefen da han møtte pressen i Danmark fredag ettermiddag. Ryerson spilte forrige helg Champions League-finalen mot Real Madrid, som Dortmund tapte 0-2.

Solbakken vil ikke slå fast at den formsterke forsvarsspilleren er med når Norge skal utfordre Danmark i danskenes generalprøve før EM.

– Jeg håper det (at han kan spille). Han er den eneste som skal kjenne litt på det på trening i dag. Han har ikke vært i fotballtrening siden Champions League-finalen. Han kom tirsdag, og så hadde han et lite problem. Han trente litt med ball på torsdag, men vi får se, sa Solbakken.

Ryerson var med på treningen så lenge mediene fikk være til stede, i likhet med alle de andre 22 i troppen.

– Jeg så at Kasper Hjulmann (Danmarks landslagssjef) var veldig hemmelighetsfull, som om det var en VM-finale. Jeg stiller det laget jeg mener er best. Det vil være tett på det vi ville stilt om vi skulle til EM, eller om det var en avgjørende kamp, sa han.

Onsdag kveld vant Norge 3-0 hjemme mot Kosovo på Ullevaal stadion. Manchester City-spiss Erling Braut Haaland scoret samtlige av vertenes mål.

– I tillegg til de tre målene var det gledelig hvor mye arbeid han la ned. Han var en av de på banen som hadde flest sprintmeter. Han var god i allroundspillet, i linkspillet, sa Solbakken om stjernespissen.

– Når han scoret tre mål, blir det lett å glemme at han faktisk la opp til mål nummer en og tre. På det første vendte han og spilte til David Møller Wolfe, på det tredje kledde han av midtstopperen, spilte til Aron Dønnum og fikk den igjen.

Norge mislyktes i å ta seg til EM. En svak start på kvalifiseringen, som blant annet inneholdt 1-1 borte mot Georgia og 1-2-tap hjemme for Skottland etter to sene baklengsmål, gjorde veien lang for Solbakkens mannskap.

Han er tilbake i landet der han har bodd i mange år og hatt stor suksess som trener for FC København.

– Jeg skulle ønske det var andre omstendigheter, at vi skulle reise sammen til Tyskland etter kampen. Vi får prøve å være fullbyrdige sparringpartnere for Danmark, og så blir jeg skuffet om vi ikke klarer å matche dem og lage en jevn kamp, sa Solbakken.

Avspark lørdag er klokken 19.30.

Solbakken røpet lagoppstillingen mot Kosovo for TV 2 dagen før kamp, men han ville ikke avsløre for mye da han på pressekonferansen fikk spørsmål om laguttaket.

Haaland er som vanlig en viktig grunn til at en norsk bortekamp blir utsolgt. Det blir fullsatt på Brøndby stadion lørdag kveld. For Danmark er det siste kamp før laget møter Slovenia, England og Serbia i EMs gruppespill.

(©NTB)