Harry Kane er nærmest ustoppelig for Bayern München. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Ryerson-assist i Dortmunds tap – Kane fortsetter målshowet

Landslagsback Julian Ryerson bidro med en målgivende pasning da Borussia Dortmund tapte 1-2 for Stuttgart i Bundesliga lørdag. Harry Kane satte rekord.

Av NTB | 11.11.2023 17:39:53

Sport: Ryersons assist kom etter en drøy halvtimes spill i Stuttgart. Ryerson slo ballen inn i feltet, og på bakerste stolpe fikk Niclas Füllkrug en enkel jobb med å sette den i nettet.

Stuttgart bommet på straffe etter ti minutter, men like før pause utlignet Deniz Undav. I annen omgang sikret Sehrou Guirassy Stuttgart-seier fra straffemerket. Guirassy har vært skadd den siste tiden, men scoret lørdag sitt 15. seriemål så langt.

Foran ham på toppscorerlisten finner vi Harry Kane, som scoret sitt 17. mål for sesongen da Bayern München slo Heidenheim 4-2 på hjemmebane.

Det er første gang noensinne at en spiller scorer så mange i løpet av de elleve første seriekampene i Bundesliga, ifølge Opta.

Robert Lewandowski scoret 16 ganger i 2019/20-sesongen. Også det var for Bayern München. Polakken har rekorden i antall mål scoret i en Bundesliga-sesong med 41.

Lørdagens seier gjør at Bayern er på foreløpig tabelltopp. Leverkusen, som er ett poeng bak med én kamp mindre spilt, møter Union Berlin søndag.