Menu
Casper Ruud må ut i fjerde sett mot Holger Rune i Roland-Garros. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Ruuds storspill stoppet opp – må ut i fjerde sett mot Rune

Casper Ruuds offensiv sluknet etter to strålende kvartfinalesett mot Holger Rune i Roland-Garros. Hans danske rival har meldt seg på igjen.

Av NTB | 07.06.2023 22:29:05

Sport: I lange strekk ble Rune utspilt den første timen på rødgrusen i Paris, men i tredje sett våknet den populære 20-åringen skikkelig. Der brøt han seg til 2-0 og hadde full kontroll på veien mot 6-3 og forlenget kamp.

Før det hadde Ruud herjet på Philippe-Chatrier-banen og vunnet de første settene med 6-1 og 6-2.

Snarøya-mannen avverget to bruddballer i kampens første game, men deretter kom det angrep som satte ut motstanderen. Ruud brøt selv umiddelbart til 2-0.

Rune så ikke skarp ut og lå under 0-3 etter litt over ti minutter.

– Det ser nesten ut som at Holger Rune fortsatt er i garderoben. Han gjør veldig mange grove feil, sa Discoverys kommentator Svein-Espen Olsen.

Litt tegn til bedring var det fra Rune da han på 0-40 fikk inn fire poeng på rad. Det stoppet Ruud fra å bryte igjen, men det klarte han ikke i sitt neste servegame.

Den danske motgangen ble med over i sett nummer to. Der ble Rune nok en gang brutt i sitt første servegame, og han gjentok bedriften da han føk opp i 4-1.

– For en tennis av Casper, sa Discoverys mann under direktesendingen.

En langt mer skjerpet Rune økte hastigheten på spillet i tredje sett. Det sendte Ruud mer på defensiven.

Man må vinne tre sett for å ta seg videre. I semifinalen venter tyskeren Alexander Zverev. I fjor tok Ruud seg helt til finalen i Roland-Garros, og på veien slo han Rune i en opphetet batalje. Danskens oppførsel i kampen ga mange overskrifter i etterkant.

(©NTB)

Flere nyheter: