Hubert Hurkacz avløste Casper Ruud som mester i Estoril Open. Han slo søndag Ruuds overmann Pedro Martínez i finalen. Foto: Wilfredo Lee, AP / NTB

Ruuds overmann tapte finalen i Estoril

Pedro Martínez greide ikke å følge opp semifinaleseieren over Casper Ruud i Estoril Open. 2.-seedede Hubert Hurkacz vant tittelen med 6-3, 6-4.

Av NTB | 07.04.2024 22:43:42

Sport: Martínez slo den toppseedede nordmannen, som også var tittelforsvarer, i tre sett lørdag. Tapet gjorde at Ruud faller til 10.-plass på ATP-rankingen. Han ble passert av Hurkacz og Grigor Dimitrov.

Hurkacz tok sin første tittel for året og den åttende i karrieren. Det er første gang han vinner en grusturnering. Den polske 27-åringen tangerer sin personlige bestenotering med 8.-plass på rankingen.

Martínez klatrer på sin side 17 plasser til 60.-plass.

I ATP-turneringen på grus i Houston ble finalen et rent amerikansk oppgjør. Toppseedede Ben Shelton slo Frances Tiafoe med sifrene 7-5, 4-6, 6-3.

Matteo Berettini innkasserte også en tittel søndag. Italieneren slo Roberto Carballes-Baena 7-5, 6-2 i finalen i grusturneringen i Marrakech i Marokko.

På kvinnesiden vant Danielle Collins WTA500-turneringen i Charleston i South Carolina. Hun slo Daria Kasatkina 6-2, 6-1 i finalen og har nå vunnet 13 kamper og to turneringer på rad.

85.-rangerte Camila Osorio slo toppseedede Marie Bouzkova 6-3, 7-6 (7-5) i finalen i Bogota og vant den turneringen for annen gang.