Menu
Casper Ruud fikk det for hard mot Jan-Lennard Struff. Foto: He Lee, AP / NTB

Ruuds overmann lyktes med slu plan: – Vet at Casper trenger tid

Casper Ruud fikk det for tøft mot Jan-Lennard Struff i Monte Carlo. Etterpå røpet tyskeren planen som fungerte til punkt og prikke.

Av NTB | 13.04.2023 13:54:30

Sport: Ruud forsvant ut av ATP-turneringen i fyrstedømmet Monaco med 1-6 og 6-7.

Nordmannen ligger på fjerdeplass på verdensrankingen, mens Struff er nummer 100.

Førstesettet på grusen i Monaco var over på under en halv time. Ruud fikk omtrent ikke til noe som helst og viste frustrasjon flere ganger på vei mot stygge settsifre.

– Det var litt for tøft, rett og slett. Struff får en bra start og bygger videre på det. Han spiller til tider fantastisk tennis, veldig aggressivt, og stresser meg. Så jeg får ikke i gang mitt spill i det hele tatt, sa nordmannen etter kampen.

Ifølge Struff selv lyktes han med sin kampplan. Den handlet om å starte svært offensivt og aggressivt.

– Jeg forsøkt å være veldig aggressiv og rask, for jeg vet at Casper trenger tid på å sette spillet sitt, sa tyskeren.

Struff viste seg best i det påfølgende tiebreaket og sikret seieren med egen serve til 8-6. Han jublet over triumfen og gikk med hendene i været rundt på banen etter at siste ball var spilt.

32-åringen Struff presset ofte Ruud over på defensiven i ballvekslingene i første halvdel av kampen.

– Han spiller veldig aggressivt og hurtig og minner en på at det går an å spille aggressivt på grus også. Det er ikke bare toppspinn som gjelder, sa Ruud om motstanderen.

Nederlaget var Ruuds fjerde på de 26 siste gruskampene. Francisco Cerundolo (Båstad), Rafael Nadal (Roland-Garros) og Novak Djokovic (Roma) var de tre andre som slo ham i denne perioden.

Ruud hadde vunnet de ni siste kampene på grus før tapet mot Struff. Også i fjor røk nordmannen ut av 3. runde i Monte Carlo.

– Jeg gjør et par feil for mye her og der. Det er fortsatt ting å trene på fram mot neste uke. Det er ting i spillet mitt som må skjerpes, erkjente han etter tapet mot Struff.

Sist helg vant Ruud en turnering i Portugal.

Ruud vant sitt servegame og tok ledelsen 1-0 i andre sett. Tyske Struff brøt serven til Ruud på 2-2 og tok føringen i settet. Han fulgte opp med å serve seg til 4-2-ledelse. Det ga ham en klar ledelse. Ruud avverget så to matchballer på 2-5. Det var starten på en sterk opphenting der nordmannen gikk opp til 6-5. Så ble til 6-6.

De to hadde spilt mot hverandre to ganger før torsdagens tredjerundekamp. Begge gangene vant Struff: US Open i 2019 og Monte Carlo Masters i 2017.

(©NTB)

Flere nyheter: