Menu
Zhang Zhizhen er Casper Ruuds neste motstander i Roland-Garros. Kineseren sier at han spiller uten press etter allerede å ha brutt barrierer. Foto: Aurelien Morissard, AP / NTB

Ruuds motstander: – Jeg spiller uten press

Zhang Zhizhen har allerede skrevet kinesisk tennishistorie i Roland-Garros. Han ser fram til lørdagens kamp mot Casper Ruud og legger alt press på nordmannen.

Av NTB | 02.06.2023 07:18:56

Sport: 26-åringen ble mandag første kinesiske mann siden 1937 som har vunnet en singlekamp i Roland-Garros. Torsdag vant han igjen da han slo argentinske Thiago Agustin Tirante i strake sett.

– Det er en stor seier for meg, spesielt siden det er Grand Slam, sa Zhang, som før ankomsten til Paris hadde spilt bare tre kamper i Grand Slam-turneringer og tapt alle tre.

– Nå har jeg ikke noe press. Jeg prøver å vise den beste versjonen av meg selv, vise fram alt jeg kan og prøve å konkurrere med spillerne jeg møter her, sa han.

Den 193 centimeter høye 26-åringen fra Shanghai er nummer 71 på verdensrankingen.

Han har fått for vane å skrive kinesisk tennishistorie. I 2021 var han første kinesiske mann i Wimbledons hovedturnering, og forrige måned ble han første kinesiske kvartfinalist i en Masters 1000-turnering. Det skjedde i Madrid Open, der han slo topp-15-spillerne Cameron Norrie og Taylor Fritz.

Det førte ham opp til karrierebeste 69.-plass på ATP-rankingen. Nå jager han nye høyder, men uten press.

(©NTB)