Menu
Casper Ruud.Foto: Anders Bjurö / TT / NTB

Ruud videre i Masters-turneringen i Toronto: – En tøff match

Norges tennisess Casper Ruud slo tsjekkiske Jiri Lehecka og er klar for tredje runde av storturneringen i Toronto.

Av NTB | 09.08.2023 06:54:23

Sport: Nordmannen vant med settsifrene 7-6 (8-6) og 6-4.

– Det var en tøff match, helt klart. Det var på hengende håret at jeg hadde tapt det første settet, som kanskje kunne avgjort hele matchen. Det er sånne sett jeg har tapt litt mange av i år, så det er deilig å endelig vinne et, sier Ruud til NTB.

I neste runde møter Snarøya-gutten vinneren av oppgjøret mellom tyske Alexander Zverev og spanske Alejandro Davidovich Fokina.

– Selvtilliten er der nå. Jeg hadde ikke den beste starten, men alt i alt er jeg fornøyd med seieren i strake sett. Jeg gleder meg til både torsdagen og resten av uken her i Toronto, forteller Ruud.

Lehecka er nummer 36 på verdensrankingen og har levert varierende resultater i år. I januar spilte han seg blant annet fram til kvartfinalen i Grand Slam-turneringen Australian Open.

Ruud på sin side har ikke vunnet to kamper på rad på hardcourt denne sesongen, men har tidligere levert varene på underlaget: I fjor tok han seg til finalen i US Open og i ATP-sluttspillet.

– Første hardcourt-match tilbake etter mange, mange måneder uten, så da var det deilig med en seier. Og så blir det bra med en hviledag i morgen, sier Ruud.

Ruud har møtt Lehecka én gang før. I grusturneringen i sveitsiske Gstaad i 2022 vant nordmannen i strake sett.

Storturneringen i Toronto er en del av oppvarmingen til US Open. Ruud spilte seg fram til semifinalen i Toronto i fjor, der det ble tap for polske Hubert Hurkacz.

(©NTB)