Menu
Casper Ruud er videre i Madrid. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Ruud videre i Madrid tross dårlig start: – Tok tid å bli vant til det

Casper Ruud slo serbiske Miomir Kecmanovic og er klar for tredje runde av tennisturneringen Madrid Open.

Av NTB | 27.04.2024 23:13:02

Sport: Nordmannen vant kampen på den spanske grusen med settsifrene 6-4, 6-1. Dermed fortsetter han den gode formen etter seieren i Barcelona sist helg.

Da tok Ruud sin hittil største tittel i karrieren i turneringen som er på ATP 500-nivå. Turneringen i Madrid er hakket mer prestisjetungt på sitt 1000-nivå. Ruud kom til semifinalen i Madrid i 2021. I fjor ble det exit i annen runde.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

– Det er mye svakt fra Casper innledningsvis. Han gjør bøttevis med upressede feil, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Etter en svak åpning våknet nordmannen og vant fire strake game, men ble brutt tilbake rett etterpå. Ruud fikk likevel et lite grep om kampen og vant det første settet 6-4.

Det andre settet startet som det første forløp der duellantene brøt hverandre flere ganger. Ruud fikk etter hvert samlet seg og tok ledelsen 4-1. Det forspranget ga han ikke fra seg på vei mot seier.

Nordmannen har spilt to finaler på rad på ATP-touren (Monte-Carlo Masters og Barcelona). Begge gangene har Stefanos Tsitsipas vært motstander, men det skjer ikke i Madrid. Grekeren røk ut i annen runde etter tap for Thiago Monteiro (Brasil).

I lørdagens kamp ble nordmannen brutt i sitt første servegame og slet med å sette motstanderen under press.

Ruud er femteseedet i turneringen etter som at verdensener Novak Djokovic ikke stiller. Nordmannen er nummer seks på verdensrankingen etter mye klatring denne sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: