Casper Ruud er klar for kvartfinalen i Monte-Carlo Masters etter å ha slått polske Hubert Hurkacz. Foto. Rebecca Blackwell / AP / NTB

Ruud til kvartfinale i Monte-Carlo Masters – slo Hurkacz klart

Casper Ruud viste storform og slo formsterke Hubert Hurkacz i strake sett i ATP1000-turneringen Monte-Carlo Masters.

Av NTB | 11.04.2024 20:23:01

Sport: Ruud vant 6-4, 6-2 i en kamp som varte bre 73 minutter.

– Jeg er fornøyd med dagen. Å vinne i to strake sett mot en spiller som ham er bra. Kanskje var han litt mer sliten enn meg, for han var jo i finale i Portugal. Heldigvis for meg gikk det min vei denne gangen. Jeg klarte å returnere godt, og det må man mot en spiller som Hubert, sa Ruud i seiersintervjuet.

Innledningsvis så det ut som en kamp mellom to jevngode spillere, men Ruud var hakket hvassere. Han hadde en bruddmulighet før han klarte å bryte til 4-3-ledelse. Deretter holdt han sine servegame og tok det første settet 6-4.

Snarøya-spilleren klarte å bryte Hurkacz direkte i det settet. Han holdt sin egen serve før et nytt servebrudd var et faktum til 3-0-ledelse. Han var selv aldri helt presset i sin serve, og Hurkacz hadde ikke en eneste bruddball i kampen.

Ruud hadde hele ti stykker, og utnyttet tre av dem.

Ruud har møtt Hurkacz to ganger tidligere i karrieren, og de vant hver sin gang. Ruud vant i fire sett i Roland-Garros for to år siden, mens det ble 1-2-tap i semifinalen i ATP1000-turneringen i Montreal samme år. Den kampen gikk på hardcourt.

Ruud er seedet som nummer åtte i turneringen, mens Hurkacz er 10.-seedet. Hurkacz vant ATP250-turneringen i Estoril forrige uke og passerte Ruud på rankingen. Ruud, som var tittelforsvarer i Estoril, tapte i semifinalen for Pedro Martinez.

Vinner Ruud en kamp til, passerer han både Grigor Dimitrov og Hurkacz på rankingen og klatrer minst til 8.-plass. Han ligger også an til å passere Holger Rune, som fortsatt er med i turneringen.

I det andre settet var det derimot Casper Ruud som bestemte det meste og vant med klare 6-2.

– Et mål for meg er å nå kvartfinale i hver eneste turnering jeg spiller. Det blir en flott kveld med Masters (golf) og det hele. Der skal jeg følge Viktor Hovland, sa Ruud.

Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom Ugo Humbert og Lorenzo Sonego i kvartfinalen fredag.