Menu
Casper Ruud er videre fra andre runde i ATP 250-turneringen i Portugal. Foto: Wilfredo Lee / AP Photo / NTB.

Ruud snudde til seier etter marerittstart mot 147. rangert portugiser

Tennisstjerne Casper Ruud måtte ut i tre sett mot det portugisiske hjemmehåpet João Sousa i den andre runden av ATP 250-turneringen i Estoril.

Av NTB | 05.04.2023 20:44:04

Sport: Ruud klarte likevel å sikre videre avansement i turneringen etter han vant med sifrene 4-6, 6-2, 6-2.

– Det var en litt rusten og jeg fikk ikke noe perfekt start. Det var litt vanskelige forhold med lav sol, hvor man mistet litt dybdesynet på ballen. Jeg skal ikke stå her og lage altfor mange unnskyldninger, men etter det klarte jeg å finne roen og rytmen min, og da spilte jeg bare bedre og bedre, sier Ruud til NTB.

Neste motstander for Ruud er argentinske Sebastian Baez, som slo ut landsmann Pedro Cachin med sifrene 6-4, 7-6 (7-2).

– Det blir en tøff kamp, men vi har aldri spilt mot hverandre før. Han er en ung spiller som jeg har sett mer og mer de siste årene, sa Ruud.

Argentineren er regjerende mester for Estoril Open.

Nordmannen fikk en marerittstart på kampen da Sousa brøt Ruuds serve på 2-2 og vant til slutt settet 6-4. 24-åringen slo imidlertid knallhardt tilbake da han først vant det andre settet 6-2, før han fullførte snuoperasjonen og tok det avgjørende settet 6-2.

– João er en veldig fin fyr, og jeg får nesten litt blandede følelser når jeg slår han ut foran hjemmepublikummet, sa Ruud i et intervju med arrangøren vist på Discovery.

I tillegg ble også Snarøya-gutten forbigått på verdensrankingen av Daniil Medvedev etter at han utmanøvrerte Jannik Sinner på hardcourten i Miami forrige helg. Dermed datt Ruud ned til 5.-plass på ATP-rankingen.

Sousa på sin side er helt nede på 147.-plass på verdensrankingen. Hans bestenotering kom i mai 2016 da han lå som nummer 28 i verden.

Snarøya-gutten og Sousa hadde møttes tre ganger før onsdagens oppgjør, hvor nordmannen hadde gått av med seieren i alle kampene.

Ruud har fått en fryktelig start på 2023-sesongen, hvor han bare har tatt fem seire på tre måneder. Han har ikke vunnet to kamper på rad i en utslagsturnering siden US Open.

(©NTB)

Flere nyheter: