Menu
Casper Ruud er ute av turneringen i Auckland. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB

Ruud på hodet ut av ATP 250-turneringen i Auckland

Casper Ruud var tittelfavoritt, men røk overraskende ut i 2. runde av ATP 250-turneringen i newzealandske Auckland etter 1-2-tap for serbiske Laslo Djere.

Av NTB | 11.01.2023 12:14:57

Sport: Ruud røk med sifrene 6-3, 3-6, 6-7 (3-7).

Ruud var førsteseedet i Auckland og stor favoritt til å ta en tittel foran Grand Slam-turneringen Australian Open i neste uke. Nordmannens seierssjanser hadde økt etter at både Diego Schwartzman og Alexander Bublik har røket ut, men håpet er ute etter tapet.

Djeres harde serve ble avgjørende i kampen.

Snarøya-mannen måtte vente lenge på å komme i gang onsdag grunnet mye regn. Etter hvert ble de siste av onsdagens kamper flyttet innendørs.

Ruud brøt Djere i det fjerde servegamet og tok ledelsen 3-1. Den fordelen mistet han ikke og vant det første settet 6-3.

I andre sett var det Ruuds tur til å bli brutt i det fjerde servegamet. Han greide ikke å komme tilbake og tapte settet. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje og avgjørende sett sent onsdag kveld lokal tid.

Der fulgte duellantene hverandre helt fram til 6-6 og tiebreak. Der var Djere overlegen og vant 7-3.

Dermed har Ruud ennå til gode å ta sin første seier i Auckland-turneringen på tre forsøk. Ruud deltok i 2018 og 2020. Han har to kvalifiseringsseirer, men har røket ut i første runde begge gangene.

Ruud måtte trekke seg fra Australian Open i fjor som følge av ankelskade. I årets turnering kan nordmannen klatre helt til topps på verdensrankingen om alt går hans vei.

(©NTB)

Flere nyheter: