Menu
Casper Ruud er finaleklar i Genève Open, turneringen han vant i 2022. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB

Ruud med heftig snuoperasjon i Genève – klar for finale senere i dag

Casper Ruud var i kjempetrøbbel mot den 56.-rangerte italieneren Flavio Cobolli i semifinalen i Genève Open, men kjempet seg til seier og nok en finale.

Av NTB | 25.05.2024 12:34:21

Sport: Med settsifrene 1-6, 6-1, 7-6 (7-4) er nordmannen klar for finale mot tsjekkeren Tomas Machac. Kampen spilles bare noen få timer etter semifinalen fordi oppgjøret mellom Ruud og Cobolli ble utsatt på grunn av regnvær fredag.

– Jeg skal ta en dusj, hvile og få meg litt lunsj. Så starter vi igjen med oppvarming for å bli klar til en ny kamp, sa Ruud i seiersintervjuet med arrangøren.

Han var kraftig truet i det tredje og avgjørende settet og måtte overvinne en matchball til Cobolli der. Kampen endte til slutt i et tiebreak der nordmannen avgjorde uten nevneverdige problemer.

– Det var veldig, veldig vanskelig. Jeg var ett poeng fra å tape. Jeg klarte å henge med, og jeg er glad for at jeg kom meg tilbake i tredje sett. Det er en seier som gir selvtillit, og jeg ser fram til finalen om noen få timer, sa Ruud.

I annet sett fikk man se en annen utgave av Ruud. Det meste stemte for nordmannen, som spilte tidvis glitrende tennis og tok grep om settet da han brøt til 3-1. Deretter sikret han settseieren effektivt med samme sifre som Cobolli vant med i det første.

I det avgjørende settet snudde trenden igjen, og Cobolli kom ut med tempo og energi. Han var truet av Ruud i sitt første servegame, men holdt unna og brøt dessuten nordmannen til 2-0-ledelse deretter.

Ruud reduserte senere til 1-3, og han ga slett ikke opp. Et servebrudd til 3-4 skapte ny spenning i kampen, og med seier i egen serve hadde Ruud brått utlignet settet.

Ruud måtte spille for tiebreak og lyktes med det. I tiebreaket fikk han en kjempestart, og han vant 7-4 etter å ha ledet 4-0.

Ruud gikk til topps i Genève-turneringen i 2022, og han spiller sin andre finale der på tre år. Neste oppgave etter finalen er Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Der har han nådd finalen de to siste årene.

22 år gamle Cobolli startet kampen sterkt og brøt Ruuds serve på første forsøk. Nordmannen slet i åpningssettet, ble brutt igjen til 1-5 og tapte det i løpet av ganske kort tid.

Nordmannen ble fortsatt kraftig presset, og Cobolli hadde matchball på stillingen 5-4 i Ruuds servegame. Sistnevnte forsvarte seg der, men Cobolli vant et langvarig ellevte game og tok føringen 6-5.

(©NTB)